Ex-verdensmesterne tror Bakkerud blir å finne helt i toppen i årets VM

– Andreas er i den beste posisjonen han kunne vært i, tror Petter Solberg om sin norske utfordrer i kampen om VM-gullet i år.

Publisert

Det kommer uten tvil til å være ekstra fokus på de to norsk-svenske-grupperingene i Volkswagen-teamet PSRX og Audi-teamet EKS.

Det kommer uten tvil til å være ekstra fokus på de to norsk-svenske-grupperingene i Volkswagen-teamet PSRX og Audi-teamet EKS.

Ikke bare er teamene tidligere verdensmestere med både førere og team, men de har også én norsk og én svensk fører. Men av tre av disse er det kun én som ikke er verdensmester enda. Andreas Bakkerud.

LES OGSÅ: Solberg kan se for seg Bakkerud som teamkompis

LES OGSÅ: Petter: – Jeg blir ikke yngre, jeg må få opp farten litt

Likevel tror både Petter Solberg og Mattias Ekström at bergenseren blir å finne helt der oppe denne sesongen.

– Han bør være det, sier Petter Solberg til Parc Fermé, på spørsmål om han regner med at Bakkerud vil kjempe om både seire og mesterskapet.

– Han er i et team med en verdensmester, og det er de som har den beste bilen, sier Solberg.

– Så det er Audi og EKS som har den beste bilen? Ikke dere?

– Med hele settingen de har, så er det helt verst det de har, svarer Solberg kontant.

– Samme mentalitet som oss

Fjorårets stridsøkser er lagt. Det er tydelig god og fin stemning mellom nordmennene når vi møter dem i England. Selv er de klare på å holde seg unna alt av tumultre som det går an i år.

De ønsker hver andre godt, og vil gjerne ha to nordmenn så høyt opp på resultatlistene som mulig. De enes de begge om, selv om de på papiret kanskje er mer rivaler enn noen sinne om vi ser motpolene i både team og teamkolleger.

– Det gjelder å være smart nok, lur og stabil, som jeg har pratet mye med ham om. Og her tror jeg Mattias vil være en veldig viktig mann for ham. Mattias har samme mentalitet som oss.

– Så du tenker Andreas er i riktig team?

– Han har alle muligheter i år. Han sitter i den beste posisjonen. I rallycross er han allerede utviklet som en meget habil sjåfør, men det er alt rundt som er mye opp til ham selv og hvordan han tenker selv, sier Petter.

Som en lillebror for Mattias

I forbindelse med testene på Silverstone så hadde Mattias minst like stort fokus, om ikke større fokus, på hvordan Bakkerud fikk «satt seg» i bilen og hvordan den siste offisielle testen kunne legge grunnlaget for selvtilliten og godfølelsen i bilen.

Konklusjonen viser at de begge er fornøyde.

– For meg er det minst like viktig, om ikke det viktigste, at han kjenner seg glad og fornøyd. Han har vunnet løp før, så det er ikke noe nytt at han skal kunne klare det. Men han må nå føle en ro i kroppen og kjenne at han har «koll» på greiene, sier Ekström.

Det er tydelig god stemning også her når de står og prater med hverandre, og da Parc Fermé vil bli med på praten, så er det åpenbart god stemning med latter og humør som sitter svært løst. De har utviklet et godt vennskap. Til og med et brorskap, skal vi tro dem begge.

– Jeg konkurrer like mye gjennom han. Han er som en lillebror for meg. Også er han en luring. Det er derfor jeg liker han, sier Ekström.

Statusen på dette med første- og andrefører er noe han er tydelig på.

– Jeg vil jo alltid være førstefører. Men Andreas er jo også førstefører. Vi har ingen annenfører i dette teamet. Stallordren er enkel; se til å vinne løp, flirer Ekström.

LES OGSÅ: Slik fungerer fabrikkstøtten som EKS-teamet får fra Audi Sport

LES OGSÅ: Nå skrives et nytt kapittel etter fem års «flørting» i kulissene

– Som å være ung på nytt

Med andre ord er det «helt greit» om Bakkerud skulle slå ham i et løp. Og det blir ikke noe umiddelbart oppvaskmøte om de skulle ha en liten platekontakt ute på banen, så fremt det ikke ødelegger for dem begge.

– Deler han ut én, så får han igjen to. Men da kommer kanskje det kanskje tre fra igjen, humrer Ekström, til stor latter fra sin 26 år gamle teamkompis.

– Du har sikkert mye å lære bort til Andreas, men hva kan du lære av han?

– Det å leve med Andreas er som å være ung på nytt. Det er det aller beste, det er nesten så jeg har glemt hvordan det er å være gammel. Også må jeg lære meg å sove bedre. Han er utrolig god på å snorke og sove dypt, er Ekströms umiddelbare svar.

Powered by Labrador CMS