F3: Dennis Hauger skriver norsk idrettshistorie – nå er han verdens beste Formel 3-fører

Publisert

FORMEL 3: Dennis Hauger kjørte inn til en andreplass under det aller første løpet i Sotsji, mens erkerival Jack Doohan havnet på en 15. plass og ikke tok et eneste poeng. Det betyr at 18-åringen fra Hauger har tatt en historisk gullmedalje før finalehelgen er over.

Dennis Hauger. (Foto: Scuderia Ferrari Press Offce / Colombo Image)

Dennis trengte å ta seks poeng mer enn Jack Doohan for å sikre gullet. Det betød altså dårligst femteplass i løpet, eventuelt sjetteplass med raskeste runde. Hauger kjørte seg like vel opp fra det fjerde startsporet, og var også svært nære Logan Sargeant i kampen om seieren, men amerikaneren holdt unna akkurat til siste stund for nordmannen. Dermed ble det like fullt en sterk andreplass for 18-åringen.

– Jeg må si tusen takk til laget. Jeg elsker alle som er der. Sesongen har vært helt utrolig, og nå skal vi bruke lørdag og søndag på å sikre mesterskapet for teamet også, sa en rørt Hauger etter målgang.

Det var dette gapet på seks poeng han hele tiden måtte ha i mente for å vite at mesterskapet skulle sikres. Hadde Dennis stått igjen med null poeng, så ville det vært 39 poengs forskjell med 44 gjenstående poeng å ta. Men nå er det i stedet 51 poeng ned til Doohan, som igjen har 22 poeng ned igjen til den tette bronsekampen mellom Clement Novalak, Victor Martins og Frederik Vesti.

– Jeg fikk høre at Doohan var langt bak, så jeg ville minimere risikoen. Jeg følte at jeg hadde god nok fart til å komme meg fremover, men jeg ville ikke ta noen unødvendige sjanser. Det var mesterskapet som var viktigst i dag, sier 18-åringen videre.

To løp gjenstår etter at helgas første løp ble fremskyndet til fredag ettermiddag. Med mindre det kraftige regnværet som kommer ikke er verre enn først antatt, så vil de gjennomføre det andre løpet 12:40 lørdag, før årets siste løp - der Hauger starter fra niende startposisjon - kjøres tidlig søndag morgen.