Favoritter ute - mannefallet har startet for fullt i Portugal

Vinnerkandidater falt av lasset. Nå ligger alt servert for Hyundai-gutta.

Publisert

Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala og Ott Tänak. (Foto: Red Bull Content Pool)

Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala og Ott Tänak. (Foto: Red Bull Content Pool)

Man har knapt rukket å kjøre første «loop» av fredagens etapper før flere toppkandidater har forsvunnet én etter én ut av løpet.

Rally Portugal er kjent for å være på mange måter et røft løp, noe tre av førerne har fått kjenne på, og først og fremst Toyota-gutta.

Tatt av stein

Allerede på fredagens andre fartsprøve måtte Ott Tänak, den suverene vinneren av Rally Argentina, kaste inn håndkledet, etter å ha truffet en stein som forårsaket motorproblemer. Skadene var såpass store at Tänak må bryte resten av løpet uten mulighet for restart.

Stor kontrast til løpet i Argentina hvor han var fullstendig overlegen.

– Selvfølgelig er dette veldig skuffende. Men sånn er rally, og vi får ikke gjort noe mer. Det var mange steiner på veien, og umulig å unngå dem. Det er mulig de burde blitt flyttet, sier Tänak til Rallit.fi.

Som om ikke Toyota fikk det tøft med å miste Tänak ut av løpet, så ble dette nok en miserabel helg for hans lagkamerat Jari-Matti Latvala, som for tredje gang på rad må bryte et løp. Finnen pådro seg nok en gang skader på støtdemperen, noe som også skjedde i Argentina, men denne gang er ikke skadene større enn at han kan restarte løpet igjen.

Nedbrutt finne

Latvala føler nå at det er en åpenbar svakhet på bilen at han nok en gang får problemer med støtdemperen.

– Dette er sannsynligvis en svakhet i bilen. Når problemet skjer én gang, så er det uflaks. Men om dette skjer igjen, så er det ikke tilfeldig. Vi hadde ingen slike problemer i fjor, og vi er ellers veldig konkurransedyktige og veldig raske, sier Latvala til belgiske RTBF.

Han legger ikke skjul på at han er inne i en av hans tyngste perioder i karrieren.

– Dette er en av de verste øyeblikkene i karrieren min. Det er ikke første gang jeg spør meg selv om hvordan jeg skal komme tilbake, men i slike tider hjelper erfaringen jeg har, sier han.

Mikkelsen mistet servoen

Og som om ikke dette var nok, så røyk verdensmester Sebastien Ogier på SS5. Franskmannen dro av i en venstresving og ble stående godt utenfor veien. Dermed pådrar han seg en rekke minutter med tidsstraff, men har i motsetning til Tänak fortsatt mulighet til å restere og kjempe om Power Stage-poeng.

Denne saken er skrevet mens SS6 pågår. Og etter en god etappe både av blant annet Mads Østberg med en andretid, og en Mikkelsen som befestet en akseptabel fjerdeplass, så mistet sistnevnte servostyringen på den sjette etappen og tapte over et minutt på dette og falt dermed langt ned på totallisten.

Med minuttap for Mikkelsen er det uansett godt nytt for Thierry Neuville, Dani Sordo og Hayden Paddon at Tänak og Ogier er uke, spesielt for Neuville som kjemper om ledelsen i mesterskapet.

Samtidig er det nå Paddon som leder løpet foran Sordo i skrivende stund, og sammen med Neuville skiller det kun ni sekunder etter seks etapper.

Powered by Labrador CMS