Carlos Sainz.

FIA avslår Ferraris klage - Sainz straff blir stående

Ferraris klage på straffen som sendte Carlos Sainz utenfor poengene i Australia har ikke fått medhold hos FIA.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Ferrari ba om en såkalt «right to review» etter at Sainz fikk en fem sekunders straff for et sammenstøt med Fernando Alonso under den siste omstarten av Australia Grand Prix.

Ferrari skal blant annet ha argumentert med telemetri fra bilen og et vitneutsagn fra Sainz selv, men klagen ble altså avvist.

– Det er ingen vesentlig og relevant ny informasjon som var utilgjengelig for partene som søker om vurdering på tidspunktet for vedtaket, heter det i FIAs uttalelse.

Ferrari er ikke overraskende uenig i avgjørelsen, men teamet ser nå fremover mot å diskutere dømmingen i sporten videre med de relevante aktørene.

– Vi anerkjenner FIAs avgjørelse om å ikke gi oss en rett til ny behandling på straffen gitt til Carlos Sainz under Australia Grand Prix 2023. Vi er naturligvis skuffet, og vi følte at vi hadde fremvist tilstrekkelig med signifikante nye elementer for at FIA skulle kunne re-eksaminere avgjørelsen - spesielt i konteksten av de bestemte forholdene og flere hendelser som oppsto under den siste omstarten. Vi er dog respektfulle til prosessen og til FIAs avgjørelse. Vi ser må frem mot å gå inn i bredere diskusjoner med FIA, F1 og alle teamene med sikte på å ytterligere forbedre dømmingen i sporten vår for å sikre det høyeste nivå av rettferdighet og konsistens som sporten vår fortjener, heter det i Ferraris uttalelse.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS