Fikk smaken på grus før han sikret NM-tittelen på asfalt

Det ble en oppskriftsmessig trippel-seier og påfølgende NM-gull for Alf Marius Loe Sandberg. Oppladningen var derimot av det uortodokse slaget.

Publisert

I likhet med det vi skrev om Ole Henry Steinsholt søndag, så hadde også racingfører Alf Marius Loe Sandberg (18) en spesiell oppladning til sine NM-finaler denne helgen.

Alf Marius Loe Sandberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

I likhet med det vi skrev om Ole Henry Steinsholt søndag, så hadde også racingfører Alf Marius Loe Sandberg (18) en spesiell oppladning til sine NM-finaler denne helgen.

Som én av fem kandidater til Bilsporttalentet 2018 fikk han ladet opp til NM-finalen på Vålerbanen med to dager med kjøring og aktivitet på nettopp samme anlegg.

Han har tatt markante steg i GT4-klassen i norsk racing ved å være fullstendig overlegen. Utenom Porsche-festivalen på Rudskogen så har han tatt full pott og tre seire per løpshelg i samtlig NM-runder i år.

I sandfella i kvalifiseringen

Det samme gjorde han i finalehelgen på Våler. Attpåtil konkurrerte han også i Seven Racing denne helgen, hvor det ble én seier og én annenplass og fjerdeplass i sammendraget.

– Alt har fungert og jeg har nesten ikke hatt noen problemer. Kun en avkjøring i sanda under kvalifiseringen med Seven da jeg plutselig ikke hadde noen bremsepedal. Men det ble fikset, sier Sandberg til Parc Fermé.

Oppladningen med Bilsporttalentet var gull verdt på mange måter. Selv om han også innrømmer at det var påkjenning med så mye annerledes aktivitet før en løpshelg enn hva han er vant til.

– Det hjalp nok litt da jeg følte meg mye mer avslappet enn vanlig før løpshelgen. Samtidig var jeg også sliten fysisk og psykisk da alt gikk slag i slag med lite pauser både onsdag og torsdag, sier Sandberg.

Speedcar var favoritten

Av øvelsene de gjennomførte er han klokkerklar på hva som var favoritten. For det var nemlig med grus under hjulene, noe han slettes ikke er vant med.

Alf Marius Loe Sandberg på ukjente, men morsomme trakter når han fikk mulighet til å kaste grus og gress med en Speedcar på torsdag. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Høydepunktet for min del var å prøve Speedcar. Jeg syns det var helt sykt å kjøre da alt var nytt rundt det å kjøre på grus og det å kjøre en så myk bil. Rett og slett en syk opplevelse, sier GT4-mesteren.

Disse vant NM i de ulike racingklassene

Formula Basic: Daniel Kroken

GT+/GT1: Pål Berg

GT2/GT3: Olav Rygge

GT4: Alf Marius Loe Sandberg

GT5: Erik Halvorsen

Shortcar Bandit: Petter Waskaas

Historisk klasse 8: Jan-Hroar Bjørklund

Historisk klasse 9: Atle Ramberg

Historisk klasse 10: Tor Magne Tjemsland

Seven/RSR: Dennis Moen

Powered by Labrador CMS