Fire Formel 1-på team er klare for å lansere bilene sine

Og Mercedes og Ferrari velger å gjøre det på samme dag.

Publisert

De første vintermånedene er som dvale å regne for Formel 1-fansen, mens det i kulissene jobbes beinhardt for videre utvikling av bilene.

(Foto: Steve Etherington)

De første vintermånedene er som dvale å regne for Formel 1-fansen, mens det i kulissene jobbes beinhardt for videre utvikling av bilene.

Totalt 20 biler fordelt på 10 team er å finne på startstreken i år, som i fjor, og enn så lenge har fire av teamene meldt når de vil lansere bilene sine.

Datoene ser slike ut foreløpig:

• Ferrari: 22. februar

• Mercedes: 22. februar

• McLaren: 23. februar

• Toro Rosso: 25. februar

Vi har dermed seks team til gode å få vite når de vil vise fram de første bilene sine. Det hviler mest spenning rundt hvordan teamene velger å designe den nyinnførte hodebøylen, også kalt halo, som vil prege både utseende og sikkerheten på bilene.

Det er lenge bestemt at det fra 2018 skulle innføres hodebeskyttelse på førerne, et tiltak som ble spesielt iverksatt etter ulykken med Jules Bianci i Japan 2014, som førte til hans død ni måneder senere.

I tillegg forsvinner T-vingene og haifinnene, som ble utviklet som følge av smutthull i det nye tekniske regelverket som ble innført i fjor.

Datoene for den tradisjonsrike vintertesten er også satt for lenge siden. De reiser som vanlig til Spania og Barcelona, og testene vil foregå 26. februar til 1. mars, samt 6.-9 mars.

LES OGSÅ: Dette blir Lance Strolls lagkamerat. Prislapp: 160 millioner kroner

LES OGSÅ: Norsk motoringeniør ansatt i verdens beste Formel 1-team

Powered by Labrador CMS