Andrine Rafoss, her etter at hun fikk kjøre Porsche Cayman GT4 under Bilsporttalentet i fjor.
Tobias G. Spangen, her fra Juniorlandsfinalen i bilcross hvor han gikk helt til topps.
Marius Solberg Hansen fra den fysiske testen i fjorårets utgave av Bilsporttalentet.
Karl Peder Nordstrand fra debuten i Racing-NM på nettopp Vålerbanen tidligere i år.
Petter Sæves Waskaas under intervjuutfordringen i forbindelse med Bilsporttalenter på Vålerbanen i 2020.

Flere utøvere får nye sjanser – her er årets kandidater til «Bilsporttalentet»

Bilsportforbunets årlige talentkonkurranse er noe av det som henger aller høyest innenfor norsk bilsport. Nå er det klart hvilke utøvere som skal kjempe om den gjeve og prestisjefulle tittelen, og flere av dem drar du kanskje kjensel på fra før.

Publisert

BILSPORT: Tradisjonen helt tilbake siden 2007 fortsetter, og om tre uker skal fem unge og håpe fulle bilsportutøvere kjempe over to dager på Vålerbanen i prestisjefulle «Bilsporttalentet».

BILSPORT: Tradisjonen helt tilbake siden 2007 fortsetter, og om tre uker skal fem unge og håpe fulle bilsportutøvere kjempe over to dager på Vålerbanen i prestisjefulle «Bilsporttalentet».

Med en premiesum til en sekssifret verdi, og blant annet videre tett oppfølging og samarbeid med både NBFs talentutviklingsprogram og andre profilerte bilsportutøvere skal deltakerne gjennom flere øvelser og disipliner som er høyst relevante for å vise fram sitt talent og sine ferdigheter innenfor bilsporten.

Det er slik at talentkonkurransen tillater inntil to deltakelser, men om du vinner på første forsøk så er du eliminert til senere konkurranser. Dog er en av årets deltakere også ett av unntakene som dukker opp.

Tre tidligere deltakere

Multikunstneren, men nå primært racingfører Marius Solberg Hansen er med for tredje gang. Årsaken til det er at han var med i koronaåret 2020 som var et unntaktsår hvor omfanget innenfor både konkurransen og premieringen var lavere. Han var også med i fjor, og får en aller siste sjanse til å stikke av med denne gjeve tittelen.

En annen som var med i fjor er Andrine Rafoss, som fortsetter å imponere bak rattet. Hun har i tillegg til å vinne NM-runder i rallycross også hevdet seg i toppen i GT4-klassen i Racing-NM, og får i år også en siste mulighet til å delta i konkurransen.

En tredje fører som også har deltatt tidligere er rallyfører Petter Sæves Waskaas. Han var også med i unntaksåret 2020, den gang som Shortcar-fører, men siden 2021 har han satset på rally i klassen for eldre firehjulsdrevne biler. Men der har han også overbevist på kort tid og hevdet seg helt i norgestoppen i sin klasse, og med det får han også nye sjanser til å vise seg fram.

Dobbelt Hamar-innslag

En annen som har imponert i rallyløpya er Karl Peder Nordstrand, som utgjør den yngste delen av konkurransens. 15-åringen har akkurat startet på rallykarrieren hvor han har levert to sterke løp i Latvia, men har i Norge dyrket sine ferdigheter bak rattet først og fremst gjennom crosskart. Han er også blitt ekstra lagt merke til som følge av at han er en del av EVEN Managements satsingsprogram.

Den siste på lista er kanskje av mer ukjent karakter enn de fire ovennevnte, men like fullt en sterk kandidat. I likhet med Nordstrand er han 15 år og fra Hamar, men Tobias Spangen har også levert svært gode resultater på norsk jord. Han ble norgesmester i 125-klassen i crosskart i fjor, en medalje han også kjemper om å forsvare i år. I tillegg imponerte han stort ved å vinne juniorlandsfinalen i bilcross.

I tillegg til de fem ovennevnte så er det som alltid reservedeltakere som står klare til å steppe inn ved eventuelle forfall. Førstereserve er rallycrossprofilen Ole Henry Steinsholt, mens andrereserve er rallycross- og bakkeløpskométen Emil Sivesind. Begge er også tidligere førstegangsdeltakere av Bilsporttalentet.

Powered by Labrador CMS