Følte på forventningene før comebacket – tviler på at NM-gullet kommer gratis

Steve Røkland kan få sterk konkurranse av Ola Jr. Nore denne sesongen. Og det er han veldig glad for.

Publisert

Mange hadde allerede delt ut NM-gullet i klassen for nyere tohjulsdrevne rallybiler før sesongen startet denne helgen, tradisjonen tro under Sigdalsrally.  Steve Røkland skal i år bevise at han er blant de raskeste med tohjulsdreven rallybil. For han har allerede tre NM-gull fra 2011, 2014 og 2016 - men han tar ikke forgitt at det blir enkelt å ta sitt fjerde NM-gull i rally.

Steve Røkland. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Mange hadde allerede delt ut NM-gullet i klassen for nyere tohjulsdrevne rallybiler før sesongen startet denne helgen, tradisjonen tro under Sigdalsrally.  Steve Røkland skal i år bevise at han er blant de raskeste med tohjulsdreven rallybil. For han har allerede tre NM-gull fra 2011, 2014 og 2016 - men han tar ikke forgitt at det blir enkelt å ta sitt fjerde NM-gull i rally.

– Jeg må innrømme at jeg før løpet har følt på at det har vært vel høye forventninger til at jeg skal cruise inn til et NM-gull i år. Så enkelt tror jeg ikke at det kommer til å bli, sier Steve Røkland til Parc Fermé etter at seieren var et faktum på Sigdal lørdag.

Grå hår på plass

For han innrømmer at han nå sitter på enormt mye rutine og erfaring fra rallyløypa, der han i en alder av 27 år har kjørt nærmere 120 rallyløp siden han debuterte i ungdomsklassen i 2008.

– Joda, jeg begynner kanskje å bli eldre. Jeg har til og med begynt å få mine første grå hår, humrer Røkland.

– Men det er klart man har fått mye erfaring med årene. Og da gjør man også mindre feil. Jeg føler tempoet mitt i dag har vært det tempoet som jeg skal ha, og jeg har ikke gjort en eneste feil. Har ligget midt i veien og kjørt stabilt og jevnt, sier 27-åringen.

Imponert over Nore

Likevel skal han ikke se veldig langt bak seg før han får konkurranse. 19-åringen Ola Jr. Nore fra Norefjell regnes i norsk rally som en av de mer spennende og lovende førerne av den yngste generasjonen med rallylisens, om man ser bortifra Oliver Solberg (18) som kjører med svensk nasjonalitet og svensk lisens.

Nore hadde sin første fulle NM-sesong i fjor og har bygd seg opp til å bli en reell utfordrer mot Røkland. Nore kjørte tidelet likt med Røkland på første runde gjennom legendariske Letmolia første turen, og på siste tur gjennom Letmolia slo han også Røkland med 2,6 sekunder. Nytt av året er at NM også har Power Stage på lik linje med VM, og dermed inkasserte Nore tre ekstrapoeng i NM-sammendraget.

Totalt havnet unggutten drøye 35,2 sekunder bak «ringreven» Røkland, noe som tilsvarer 0,38 sekunder på kilometeren tregere i gjennomsnitt over hele løpet.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Det er morsomt å se tempoet til Ola. Jeg visste ikke helt på forhånd hvordan han kom til å ligge an, annet enn at jeg vet han kjører fort. Men jeg syns det er bra han henger på. Det skal ikke være enkelt å kjempe om et NM-gull, og jeg tror jeg ikke at det blir - selv om mange rundt meg kanskje har trodd det. Det blir spennende å se utover sesongen, sier Røkland.

Glad for Røklands deltakelse

Selv er unggutten Nore godt fornøyd med egen innsats, selv om han fortsatt føler han har mye å hente i sin Opel Adam R2. Å kunne matche Røkland på enkeltetapper og være på skuddhold i mål kan han ikke la seg skuffe over. Håpet er jo å kunne utfordre Røkland så godt det lar seg gjøre i år, selv om han vet han har mye igjen å hente på erfaring.

– Den er jo blitt litt enklere å kjøre denne Opelen, da, selv om jeg savner ST-en veldig (Ford Fiesta, journ.anm.) Det er fortsatt mye jeg kan gjøre på oppsett, spesielt demperne, selv om Opelen jo har litt bedre motor og bedre girkasse, sier Nore til Parc Fermé.

Å unngå å bli parkert av Røkland er han glad for, selv om han håper å være enda nærmere utover sesongen - kanskje til og med snike til seg en og annen seier. Man skal heller ikke glemme rutinerte Morten Storsveen, selv den regjerende norgesmesteren har fått litt å tenke på med både rutinerte Røkland og unge og sultne Nore som har fått opp farta.

Ola Jr. Nore. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– At Steve kjører i Norge er gull verdt. Han er en veldig bra målestokk. Om jeg skulle prøvd meg i EM, men ikke hatt en på hans nivå her i Norge, så vet jeg jo ikke hvordan jeg egentlig hadde ligget an mot de beste i utlandet, sier 19-åringen. 

Vurderer EM-debut allerede i år

Han har med seg rutinerte Veronica Engan i kartleserstolen, kanskje en av Norges mest erfarne aktive kartlesere. Hun gjorde også stor suksess med Oliver Solberg i Latvia i startgropen av hans rallykarriere.

Nore skal i utgangspunktet prioritere NM i år, men avslører at han allerede nå vil snuse på EM-løpene dersom muligheten byr seg. Reiselogistikken til EM-åpningen på Azorene har de allerede begynt å se på, og Nore håper han også kan få kjøre EM-runden på Kanariøyene.

– EM er absolutt aktuelt ja. Vi får se hva vi klarer å få til. Det er også et spørsmål om penger, så det må jobbes hardt for å få det til - men skal man satse så er det nå man skal satse, sier han.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
Powered by Labrador CMS