Førerkortet er i boks - og nå lukter Marcus på nye pallplasser

Hittil kan 2018 sies å være ett av Marcus Påveruds desidert morsomste år i livet noen sinne.

Publisert

Nylig fylte han 18 år. Og hva betyr det? Joda, i lomma ligger det et rykende ferskt førerkort som Lier-gutten er nødt til å ta pent vare på.

Marcus Påverud og Ivan Pareras (høyre) jubler for tredjeplassen på Brands Hatch i begynnelsen av mai. (Foto: GT4 European Series)

Nylig fylte han 18 år. Og hva betyr det? Joda, i lomma ligger det et rykende ferskt førerkort som Lier-gutten er nødt til å ta pent vare på.

Utenom dette har han prestert meget godt på banen. Femteplassen fra sesongåpningen på Zolder var én ting, etter jevn kjøring og en liten porsjon flaks, men tredjeplassen i andre race på Brands Hatch kan Påverud selv ta mye av æren for selv etter en sluttspurt av dimensjoner.

– Vi startet sesongen med en målsetting om å kunne kjempe blant de 10-15 beste. Nå vet vi at vi faktisk kan kjempe om pallplasser, og det er helt utrolig, sier Marcus Påverud i en pressemelding tirsdag.

Mestrer kvalikfarten bedre

Dette er hans debutsesong i GT-racing med en Mercedes AMG i den europeiske GT4-serien, og den fortsetter til helgen på italienske Misano.

Fra før har han erfaring i Formel Basic og forhjulsdrevne biler i form av Citroën DS3 Cup-bil og Honda Civic TCR, men i samtlige sesonger har han opplevd mye frustrasjon i form av både uhell og tekniske problemer.

Hittil er det lite teknisk strul Påverud kan skylde på, og det gjør at 18-åringen også kan konsentrere seg om sine egne sportslige forbedringspotensialer, vel vitende om at doningen fungerer som den skal. Fram til nå er det kvalifiseringstidene som har vært Påveruds akilleshel i sin Mercedes.

– For to uker siden hadde vi en test på Misano, og der vi fikk bekreftet at vi har tempoet inne. Jeg jobbet spesielt med å forbedre kvalifiseringsrunder på nye dekk, noe som har vært en svakhet tidligere. Nå føler jeg at jeg mestrer det bedre, sier Påverud.

Åtte løp igjen

Unntakene fra de gode prestasjonene er en brann i bilen i andre løp på Zolder og en påkjørsel i første race på Brands Hatch som sørget for at Påverud og teamkompis Ivan Pareras har to smultringer på sammenlagtlista.

18-åringen er rangert etter sølv-lisens, som du kan lese mer om her, og i GT4-serien ligger de på en femteplass i denne cupen, mens selve teamet er på en 18. plass sammenlagt.

Fire løp er kjørt og åtte gjenstår fordelt på fire løpshelger på henholdsvis Misano (Italia), Spa (Belgia), Hungaroring (Ungarn) og Nürburgring (Tyskland).

Powered by Labrador CMS