Fernando Alonso er en av flere førere som har lagt ut svært begeistrede meldinger om utkastet til den nye permanente Formel 1-banen som er tenkt i Qiddya i Saudi-Arabia.

Formel 1-førernes skryt av Saudi-Arabia vekker mistanke

Den kontroversielle vertsstaten til Formel 1 har sponset internasjonale medier for positiv ordbruk når deres nye bane er presentert. Også flere av de aktive førere har selv kastet seg på den tilsynelatende hyllesten.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Denne uken kjøres Saudi-Arabia Grand Prix i Jeddah, og her skal det også kjører Formel 1 i flere år fremover. Men på et tidspunkt er det en ny bane i Qiddya et lite stykke utenfor hovedstaden Riyadh som skal ta over.

FORMEL 1: Denne uken kjøres Saudi-Arabia Grand Prix i Jeddah, og her skal det også kjører Formel 1 i flere år fremover. Men på et tidspunkt er det en ny bane i Qiddya et lite stykke utenfor hovedstaden Riyadh som skal ta over.

Tirsdag ble planene for banen presentert med et futuristisk utseende. Motorsport.com og Autosport var ikke overraskende av de som la ut innlegg i sosiale medier om den nye banen, men fremfor en nøytral presentasjon var det kun gode ord om prosjektet, og ikke minst: #ad.

Med andre ord; verdens største nettverk for skrivende motorsportmedier er blitt sponset for å uttrykke positive ord om det spektakulære anlegget som er skissert.

Også flere førere har lagt ut lignende meldinger hvor de viser entusiasme for den nye banen. Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg har alle lagt ut generiske støtteerklæringer, og selv uten at de har inkludert merking for reklame er det vanskelig å tolke det som noe annet. 

– Hvor mye har de betalt, spør en av brukerne som svarer på en tilsvarende tweet fra Nico Hülkenberg, hvorpå flere andre gjør humor ut av at vertslandet tilsynelatende ønsker å sponse utøveren som er mest kjent for sine null pallplasser tross lang fartstid i gamet.

Saudi-Arabias tilstedeværelse i sporten er kontroversiell grunnet menneskerettsbruddene i landet. At medier og førere bruker sin posisjon til å reklamere for den nye banen på positivt vis kritiseres av flere i sosiale medier, men innleggene har blitt stående. 

Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen ga et humoristisk tilsvar med samme tekst som Alonso, bare med bilder av Nürburgring istedenfor Qiddiya. 

Aarav Amin, innholdskaper og forøvrig god venn med Lando Norris, er en av mange som sammenligner banen med Mario Kart og legger ved samme tekst som Alonso brukte i sitt innlegg. 

Powered by Labrador CMS