Las Vegas Grand Prix:

Formel 1-fyrverkeri i Las Vegas

Byen som aldri sover leverte et Formel 1-løp som også var alt annet enn søvndyssende.

Publisert

Las Vegas Grand Prix

1. Max Verstappen, Red Bull, 1:35.614

2. Charles Leclerc, Ferrari, +2.070

3. Sergio Perez, Red Bull, +2.241

4. Esteban Ocon, Alpine, +18.665

5. Lance Stroll, Aston Martin, +20.067

6. Carlos Sainz Jr, Ferrari, +20.834

7. Lewis Hamilton, Mercedes, +21.755

8. George Russell, Mercedes, +23.091

9. Fernando Alonso, Aston Martin, +25.964

10. Oscar Piastri, McLaren, +29.496

FORMEL 1: Om man ser på resultatlista isolert sett virker den ikke like spektakulær som selve løpsutviklingen, men Las Vegas Grand Prix endte med uavklart utfall helt fram til siste runde. Men det endte altså med atter en Max Verstappen-seier, den 53. i rekken og tangering av Sebastian Vettels statistikk - mens pole-sitter Charles Leclerc tok innersvingen på Sergio Perez, bokstavelig talt, på den aller siste runden og sikret andreplassen.

Løpet startet med at Verstappen stupte på innsiden av Leclerc i første sving, såpass aggressivt at dommerne mente verdensmesteren gikk over streken fra regelboka, der han ble idømt en fem-sekunders straff. Leclerc tok uansett tilbake ledelsen på banen foran Verstappen.

Like etterpå kommer løpets første sikkerhetsbil etter at Lando Norris mistet kontrollen på det kalde og glatte underlaget og endte opp i barrierne.

Max Verstappen og Charles Leclerc etter hendelsen i første sving som ga førstnevnte en fem-sekunders tidsstraff.

Fem-sekunderen sonet Verstappen under pitstoppet senere i løpet, mens Leclerc kunne tilsynelatende holde ledelsen i tet. Men atter en sikkerhetsbil som følge av et sammenstøt mellom Verstappen og George Russell, hvor Russell forøvrig ble tildelt skylden og følgelig en fem-sekunders straff for hendelsen, og løpet ble nullstilt igjen etter denne sikkerhetsbilen.

Deretter ble sluttfasen av løpet både en kamp om posisjoner og dekkholdbarhet og flere førere raste etterhvert nedover i feltet. I tet ble det etterhvert en intens trio med Red Bull-førerne og Charles Leclerc etter at Verstappen fikk kjørt seg opp i feltet mens Perez kjempet intenst mot Leclerc.

Men nederlenderen fikk tråklet seg opp i tet, om enn med litt mer motstand enn normalt, men det var først når han fikk løsrevet seg i tet og Leclerc og Perez hadde sin kamp seg i mellom at Verstappen etterhvert fikk løpet i sin hule hånd.

På siste runde ble Verstappen bedt om  å hjelpe Perez med dragsug nedover The Strip-langsiden på nesten to kilometer for å hjelpe ham mot et DRS-angrep fra Leclerc. Men helt på tampen av strekningen, stuper Leclerc med en klinisk forbikjøring på meksikaneren og tar tilbake andreplassen da det gjaldt som mest.

Powered by Labrador CMS