Formel 1-journalistene snakker varmt om Dennis – nå løftes han fram av sportens store anerkjente medieprofil

Framgangen til Dennis Hauger har alltid hengt høyt i norsk bilsport. Nå er han for alvor på alles lepper også internt i Formel 1.

Publisert

Selv om det er flere ukers pauser mellom slagene, så har Dennis Hauger fint holdt navnet sitt varmt denne sommeren. Spesielt etter pressetreffet på Operaen i Bjørvika i Oslo sist uke, hvor de også langt på vei kunne konstatere at han blir å finne i Formel 2 neste sesong.

Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)

Selv om det er flere ukers pauser mellom slagene, så har Dennis Hauger fint holdt navnet sitt varmt denne sommeren. Spesielt etter pressetreffet på Operaen i Bjørvika i Oslo sist uke, hvor de også langt på vei kunne konstatere at han blir å finne i Formel 2 neste sesong.

Dog bør Formel 3-gullet også sikres i teorien, selv om ledelsen snart tilsvarer en maksimal poengfangst for en hel løpshelg. Og Formel 2-kontrakten må også formelt bekreftes, selv om alt tyder på at det blir en fortsettelse i toppteamet Prema med tung støtte fra Red Bull.

Men - kjøringen og resultatene til Hauger har framstått som noe unikt i internasjonal Formel 3-sammenheng. Verken i de siste sesongene i Formel 3 eller hos forgjengerne i EM i Formel 3 og internasjonale GP3 har noen dominert på samme måte som 18-åringen fra Aurskog.

Spår Dennis til Formel 1 innen tre år

Forbikjøringen på Arthur Leclerc på yttersiden i sving 2 på den regnvåte banen i Ungarn er blitt Haugers store signaturmanøver denne sesongen og noe det vil snakkes lenge om. Det var kanskje også det endelige nådestøtet han satte på sine konkurrenter. Han tar i snitt 16 poeng mer enn den nest beste i feltet per løpshelg, og må nå altså gi fra seg 63 poeng på de tre neste løpshelgene hvis gullet ikke er hans.

Og dette blir godt lagt merke til. På sosiale medier har den offisielle Formel 1-kontoen ved et par anledninger gitt Hauger oppmerksomhet for seierne og kjøringen sin. Som seg hør og bør belønnet med tusenvis av «likes» og kommentarer, gjerne fra flere av de mest prominente profilene i sirkuset.

Siste trekk fra Formel 1 nå er deres store medieprofil, og kall ham gjerne den mest anerkjente reporteren i sirkuset, Will Buxton, som nå legger hånda på spåkula for 2025-sesongen. Der plasserer han Hauger i AlphaTauri-teamet sammen med britiske Arvid Lindblad, all den tid det navnet også hørtes mistenkelig norsk ut.

Men Buxton kårer ham allerede til Formel 3-vinneren for i år, og har gitt plassen til Hauger i Formel 1 fra 2024. Den populære briten beskriver valget som følgende:

– Pierre Gaslys overgang til McLaren for 2024 åpnet en dør, og inn kom den imponerende Dennis Hauger, friskt fra Formel 3-tittelen i 2021 og Formel 2-tittelen i 2023, for å kjøre sammen med Liam Lawson, skriver Buxton.

«The real deal»

Will Buxton, Formel 1-sportens egen hovedreporter. (Foto: Sara Cimino)

For ordens skyld er Liam Lawson også Red Bull-junior, og de kjørte sammen i Hitech GP i Formel 3 i fjor. Lawson tok i år steget opp til Formel 2.

Men også internt snakkes det varmt Hauger. Vi har sjekket ut dette med danske Peter Nygaard, som er inne i sin 40. sesong som Formel 1-journalist og fotograf. Dansken beskriver et scenario som følgende:

– Nå snakker jeg fra media sitt ståsted, da vi også følger Formel 2 og Formel 3. Og det er alltid en spesiell stemning når vi ser på Formel 3. Det Dennis gjør er helt utrolig. Han er så moden og klok, og alle i mediasenteret er enige i dette. De siste årene har vi ikke vært like mange som før, så de som nå er akkrediterte er alle virkelige eksperter og vet hva de prater om, sier Nygaard til Parc Fermé.

Det er altså ikke bare vinnerskallen og førerferdighetene de lar seg imponere over, men hvordan han løser løpshelgene totalt sett.

– Kollegene sa til meg etter Ungarn; han er «the real deal». Min personlige mening, som jeg også deler med kollegene, er at han vet alltid hvor han har bilen, og vinner når han er i vinnerposisjon. Og om han er i posisjon til bare å bli nummer to eller tre, så tar han også de plasseringene. Han scorer poeng i hvert bidige løp, sier den danske medieveteranen.

– Hva tenker du om det nye løpsformatet i Formel 2 og Formel 3?

– På generelt grunnlag er formatet i år en veldig dårlig idé. Har du et dårlig løp, eller en dårlig kvalifisering, så er hele helgen ødelagt. Men formatet har vært til fordel for Dennis, fordi han er så moden. For alle andre har det vært et mareritt, konstaterer han.

Sidestilles med Red Bull-juniorene i Formel 2

Peter Nygaard, her fra Toscanas Grand Prix på Mugello i fjor. (Foto: Grand Prix Photo)

Likevel advarer Peter alle nordmenn om å sprette champagnen for tidlig. De har selv fått oppleve i Christian Lundgaard hvor fort det kan snu. I fjor ble han sett på som en av de fremste av Alpine-juniorene ved å markere seg godt i debutsesongen i Formel 2 ved å være der oppe.

I år har det snudd for dansken, i negativ retning, ved at han er hektet av, og i Nygaards øyne har falt bakover i Alpine-køen. Lundgaard er per i dag nummer 12 i Formel 2, selv om vi skal legge til at han hadde en mer enn godkjent Indycar-debut forrige uke der han ble nummer 12 i løpet.

– Noe vil alltid kunne stoppe deg. Racing er farlig og ting kan skje. Fra et dansk ståsted, så ser vi det hos Lundgaard i Formel 2 nå. Etter å ha gjort mye bra, så har han forsvunnet helt i år. Men så langt, så er det imponerende det Dennis gjør. Fortsetter han, så er det ingen tvil, sier Nygaard, og snakker altså om hans Formel 1-sjanser.

Faktisk vil han putte Hauger fremst i køen blant Red Bull-juniorene, under forutsetning av at han leverer varene i Formel 2.

– Er du god, så er du god. Da gjør du det på første året. Men det kan hende at han trenger et læreår, for så å ta det andre året - slik han nå har gjort i Formel 3. Dennis er fortsatt ung og kan fint tåle et år ekstra i Formel 2, sier dansken.

Powered by Labrador CMS