Dette gliser sier det meste om hvor godt Theo Pourchaire trivdes i det som ble en imponerende IndyCar-debut sist helg. Til helgen får han en ny sjanse, og overfor Parc Fermé legger han ikke skjul på at USA gjerne kan bli endestasjonen for karrieretoppen i formelbilracing.

Formel 2-mesteren omfavner IndyCar – og ønsker Dennis Hauger velkommen

Få kan skryte av å ha kjørt Formel 1, Formel 2, IndyCar og Super Formula på under et halvt år. Theo Pourchaire innrømmer overfor Parc Fermé at hverdagen hans er surrealistisk om dagen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det ble ingen plass i Formel 1 for franskmannen som vant Formel 2 i fjor. Men i motsetning til 2022-mester Felipe Drugovich, så lener ikke Theo Pourchaire seg på en reserveplass i Formel 1-garasjen.

RACING: Det ble ingen plass i Formel 1 for franskmannen som vant Formel 2 i fjor. Men i motsetning til 2022-mester Felipe Drugovich, så lener ikke Theo Pourchaire seg på en reserveplass i Formel 1-garasjen.

Han vil bak rattet og ut å kjøre bil. Og sjansene har kommet på løpende bånd, og i et intervju med Parc Fermé legger han ikke skjul på at kjøre-CVen hans er ekstraordinær.

– Jeg er en veldig heldig gutt. Det siste halve året har jeg kjørt Formel 1, Formel 2, Super Formula og nå IndyCar. Det er det ikke mange førere som kan si. Jeg er utrolig glad. Jeg er bare 20 år fortsatt, og det å få muligheten til å kjøre disse racerbilene er helt utrolig, sier Theo Pourchaire til Parc Fermé.

Han finner flere likheter mellom Formel 2-bilen og IndyCar-bilen, mens Super Formula skiller seg mer ut. Selv om rundetidene i alle tre kategoriene i bunn og grunn ikke er langt fra hverandre.

– Det er mye likt i Formel 2 og IndyCar, spesielt med tanke på at vi kjører uten servostyringen. Men vekten er litt annerledes. I Super Formula er det enda mer annerledes. Det går ikke så fort rett fram, men den er lettere i vekt og superrask i svingene. I første sektor på Suzuka er Super Formula nesten like rask som Formel 1, sier Pourchaire.

Hyller racingen i IndyCar

I fjor kjørte han altså fredagstrening for Alfa Romeo, nå Sauber, både i Mexico og Abu Dhabi. I tillegg er han som kjent regjerende Formel 2-mester. Og da han ikke fikk noen etterlengtet mulighet til å kjøre en fullverdig Formel 1-sesong, så gikk ferden til Super Formula i Japan – som en ventestasjon før en eventuell Formel 1-sjanse.

Theo Pourchaire i typiske omgivelser under det klassiske gateløpet i Long Beach sist helg. Nå får han prøve seg i IndyCar på en permanent bane.

Så kom telefonen fra McLarens IndyCar-avdeling i USA. David Malukas sliter fortsatt med skade, og trengte en innbytter til det klassiske gateløpet i Long Beach. Pourchaire var ikke vond å be, og imponerte sterkt med en 11. plass i løpet og klart beste sesongdebutant - såkalt rookie - på gatebanen sør for Los Angeles.

– Jeg elsker IndyCar, poengterer 20-åringen, som hadde en meget svak start på Super Formula-sesongen der han endte nest sist i det første løpet.

Franskmannen legger ikke skjul på at han setter inn et ekstra støt for å sikre seg et større permanent program i USA. Alt tyder på at det er mer å foretrekke enn i Japan.

– Spesielt racingen som er i IndyCar er fantastisk. I Long Beach kjørte vi 85 runder med masse forbikjøringer og mange depotstopp. Det er slikt jeg liker. Så akkurat nå er jeg veldig glad for å være her og kjøre, sier Theo, som fortsetter IndyCar-eventyret på Barber Motorsports Park i Alabama førstkommende helg.

Ønsker Hauger velkommen

På formelbilstigen er Pourchaire den som har fulgt vår egen Dennis Hauger tettest. Helt siden gokart-dagene, via Formel 4, Formel 3 og Formel 2 har de fulgt hverandre som erteris.

De som begynte å følge Hauger i Formel 4 husker rivaliseringen, om så en vennlig en, fra 2019 - der Pourchaire stakk av med gullet i Tyskland rett foran nesa på Hauger, der de hadde kjempet beinhardt mot hverandre gjennom sesongen.

Dennis Hauger og Theo Pourchaire fra finaleløpet i tysk Formel 4 på Sachsenring i 2019. Pourchaire stakk av med gullet rett foran Hauger etter intens kamp gjennom hele sesongen.

Men franskmannen har siden dette ligget et lite steg foran Hauger. I fjor var det han som kapret Formel 2-gullet, i sin tredje sesong. Nå er Hauger i sin tredje Formel 2-sesong, og et uttalt siste år før han «må» videre - om så Formel 1-døra forblir stengt.

– Jeg kjenner Dennis veldig godt. Han er en veldig fin fyr, og vi har fulgt hverandre siden gokarten. Jeg tror han tar mesterskapet i år. Men det å få en plass i Formel 1 er tøft om dagen. Om jeg hadde vært han, hvis han tar tittelen, så er IndyCar et helt fantastisk sted. Joda, Formel 1 er bra, og det er det alle drømmer om siden man er et lite barn. Men IndyCar er egentlig vel så bra. Det å vinne Indy 500, å vinne mesterskapet. Det hadde vært helt «awesome». Om han kommer hit, så skal jeg ta godt vare på ham, flirer Pourchaire.

Han forsøker selv å holde liv i Formel 1-drømmen som han ikke legger skjul på virker mer og mer vrien å oppnå selv for en Formel 2-mester. Det er derfor han nå griper IndyCar-muligheten med begge hender, og dyrker dette som det han omtaler som det beste alternativet til Formel 1.

– Formel 1 er veldig hardt. Jeg føler jo litt at det ikke er mange nye førere som kommer inn. Det er de samme som har vært der i mange år. For min del så er jeg fortsatt ung og kan få flere sjanser hvis jeg viser at jeg er god. Og et sted som IndyCar er det beste stedet for meg å vise meg fram. Så jeg håper jeg får kjøre mer her i framtiden dersom jeg aldri skulle få muligheten i Formel 1, sier Pourchaire.

Dette sier Hauger selv

I Parc Fermés siste podkast-episode av «Av med hjelmen» kommenterer Dennis Hauger selv nettopp hvordan man tenker på alternative serier dersom Formel 1-drømmen ikke går i oppfyllelse.

I mai skal Hauger selv teste Formel E i Berlin, og det er en kjensgjerning at både Formel E, IndyCar og Langdistanse-VM gjerne er alternativene man søker etter om Formel 1-sjansen ikke byr seg. Tradisjonelt er ikke det å kikke etter alternative serier noe Hauger bruker energi på så lenge han kjemper om Formel 2-mesterskapet med en klar retning mot Formel 1. Men:

– Det er det å godta en god mulighet og en kul opplevelse, på noe som kan være aktuelt en gang i livet. Man vet jo aldri hva slags dører som åpnes og lukkes. Man kan ikke være naiv, man må også være realistisk etterhvert, sier Hauger i podkasten (se vedlagte videoavspiller), med henvisning til den kommende Formel E-testen.

Men en mulig IndyCar-sjanse vil han ikke legge lokk på.

– Jeg har vært veldig klar på at jeg ikke har satt inn noe fokus på Formel E eller IndyCar. Men det å ha muligheten åpen er viktig uansett hva som skjer. Men jeg har 100 prosent fokus på Formel 2 og 100 prosent konsentrasjon på å vinne det mesterskapet. Så får man ta det som kommer etter det, sier 21-åringen.

Powered by Labrador CMS