Super Formula:

Gullet glapp for Liam Lawson

Selv med Formel 1-erfaring i bagasjen måtte Liam Lawson innse at gullet i Super Formula til slutt var utenfor rekkevidde.

Publisert

RACING: Liam Lawson er et velkjent navn for mange, både fra fighting mot Dennis Hauger i Formel 2 og ikke minst fra sine fem Formel 1-løp denne høsten i Daniel Ricciardos skadefravær. Denne helgen var det tilbake til virkeligheten for Lawson son denne sesongen har kjørt Super Formula i Japan. Med to løp på Suzuka skulle det hele avgjøres lørdag og søndag, og det var til slutt Lawson som kunne juble over å ha sikret gullet.

Før helgen var Lawson nummer to i mesterskapet, åtte poeng bak ledende Ritomo Miyata. Den første kvalifiseringen resulterte i syvendeplass for Lawson mens Miyata ble nummer to. Det gjorde at japaneren dro fra med ytterligere to poeng.

I helgens første løp krasjet Hiroki Otsu og Ukyo Sasahara stygt i 130R-svingen på den sjette runden. Så omfattende var sammenstøtet med barrierene for Sasahara at han til slutt endte opp helt nede ved Degner 1-svingen. Det gikk heldigvis bra med alle invovlert, men løpet ble aldri restartet. Dermed ble det delt ut halve poeng, og Lawson var følgelig enda lenger bak Miyata i gullkampen før søndagens kjøring.

I kvalifiseringen til det siste løpet sikret Lawson pole og tre poeng i lomma, mens Miyata startet som nummer fire. Hadde de to beholdt posisjonene løpet ut hadde de to endt likt på poeng, og Lawson hadde sikret seieren i mesterskapet basert på at han har vunnet flere løp enn japaneren.

Men i mål ble det kun andreplass for 21-åringen, og når også Miyata avanserte til tredjeplass måtte Lawson innse at gullkampen var tapt. Ritomo Miyata har tidligere vinner japansk Formel 4 to ganger og Super Formula Lights, og nå kan 24-åringen altså legge til Super Formula på merittlisten.