Hans-Jøran bet godt fra seg i Höljes - men likevel kom heatseierne hans med en aldri så liten bismak

Han viser at det fortsatt går an å drifte en fullblods Supercar på supernasjonal-måten, og Hans-Jøran Østreng gjorde seg slettes ikke bort i sin første EM-runde i sin nye bil.

Publisert

Han hadde riktig nok sin EM-debut i toppklassen i Norge og Sverige for to år siden, men likevel føltes helgens EM-åpning i Höljes som en debut i seg selv. Med eget team og egen bil på plass skulle 35-åringen fra Løken i Aurskog-Høland virkelig få spise kirsebær med de store, for toppen i EM hadde på mange måter et tempo til å matche de store gutta i VM denne helgen.

Selv om Østreng manglet tempoet til å være der helt der oppe, så kjørte han likevel såpass stabilt over midtre halvdel av resultatlista at han gjorde seg fortjent til en semifinalebillett. Dette med sitt eget hjemmesnekrede team, i kamp mot mange godt etablerte team med biler av særdeles nyere årgang og god CV fra VM. Og jammen øynet han ikke en finalemulighet slik semifinalen utviklet seg, men over ett av de de harde hoppene som Höljes byr på, så ble det litt for mye av det gode.

– Jeg sa det før finalen at det ble litt vinn eller forsvinn. Om jeg ble nummer fire eller seks ville ikke spille noen rolle. Men det hadde jo vært morsomt å komme hakket opp, også merket jeg at jeg hadde taket på han kusjkusj eller hva han heter («Csucsu» fra Ungarn, journ.anm.). Da jeg så han gikk i alternativsporet så måtte jeg virkelig ladde over hoppet, hvor jeg ellers hadde vært forsiktig fordi jeg ikke har følt at bilen har tålt landingene. Nå holdt jeg helt stramt, og da fikk jeg svar på at det ble en del ting å se på etterpå, sier Østreng til Parc Fermé.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS