Her er alt du trenger å vite om vår nye abonnementstjeneste «Paddock Pass»

Her er alt du trenger å vite om vår nye abonnementstjeneste «Paddock Pass»

Publisert

Allerede i oktober varslet vi at vi var i ferd med å kaste oss på bølgen om digitale abonnement, slik de aller fleste mediehus har etablert de siste årene. Vi kunne ikke komme oss utenom dersom vi skal fortsette å utvikle produktet vårt.

Allerede i oktober varslet vi at vi var i ferd med å kaste oss på bølgen om digitale abonnement, slik de aller fleste mediehus har etablert de siste årene. Vi kunne ikke komme oss utenom dersom vi skal fortsette å utvikle produktet vårt.

Nå er det offisielt lansert. Vi har kalt produktet noe så freidig som «Paddock Pass». Vi ville gi det et genuint originalt navn som passer tjenesten man betaler for, uten å bruke de mer negativt og pompøst ladede ordene som pluss, premium, gull og liknende. «Paddock Pass» er jo kjent som en tilleggspakke man kjøper på en rekke arrangement for å oppleve noe mer - så der ligger i alle fall baktanken vår.

Her kan du forøvrig besøke bestillingssiden!

Men nok om navnet - hva innebærer nå en abonnementstjeneste hos Parc Fermé?

Først og fremst er dette vår måte å sikre en mer stabil og forutsigbar inntekt på for framtiden. Fordi det svingende annonsemarkedet er såpass uforutsigbart å lene seg på, så kunne ikke vi garantere om vi ville blitt bedre gjennom 2019 - eller i verste fall måtte legge ned.

Å stole på at vi har lojale lesere som er fornøyd med produktet, vil gi større rom for at vi både kan opprettholde kvaliteten, og ikke minst utvikle oss enda mer. Drømmen i år er at vi kan bli enda flere til å produsere innhold, dekke ting enda mer og enda bedre og sikre at dere får enda mer godsaker ved å besøke nettsiden.

Hvordan blir så strategien med saker som fordrer et kjøp?

I denne posten i fjor høst skisserte vi det vi mener bør være et tydelig skille på saker som forblir åpne og saker som krever abonnement eller enkeltkjøp. Denne strategien vil vi fortsette med inntil videre.

Altså at saker vi selv jobber genuint med i form av egne intervjuer, analyser og research vil kreve et abonnement eller kjøp, mens raske allmenne nyheter og annen sitert informasjon vi selv ikke har fremkalt vil forbli åpent.

Det er ikke noe poeng for oss å ta betalt for stoff vi mer videreformidler enn vi selv skaper, samtidig som dette sikrer mangfold og god informasjonsflyt videre på Parc Fermé.

For ikke å lure leserne våre vil også Paddock Pass-sakene bli markert tydelig på sosiale medier. I overskriften vil disse sakene ha en tydelig «(PP)» merket, som innebærer at den er lagt bak en betalingsløsning.

Hva koster abonnementene?

I etableringsfasen har vi kjørt et introduksjonstilbud på 499 kroner for de som ville registrere seg for årsabonnement. Tilbud om betalingsforespørsel ble sendt ut gjennom helgen med to dagers betalingsfrist, og man har gjennom helgen kunnet registrere seg for 499. I dag er originalprisen satt til 549 kroner for et helt år.

Et månedsabonnement vil koste 69 kroner, mens enkeltkjøp av artikler vil koste ni kroner per artikkel. Sistnevnte er motstrøms i mediebransjen. Fordi vi har etablert det vi mener er en enkel Vipps-betaling (vi kommer også med kortbetaling senere), så mener vi at det å tilby kjøp av enkeltartikler ikke ekskluderer de som faktisk kun vil lese én sak - men ikke føler stort nok behov for å abonnere for et helt år. Månedsabonnementet er også opprettet for å gi folk en mulighet til å lese mange saker uten å betale en større sum med en gang.

Vi kommer også til å være ærlige og tydelige med prising. Vi kommer ikke til å etablere store tilbudskampanjer og andre større prisreduksjoner og liknende for å lokke abonnenter inn. Vi er fornøyde med prisnivået som er satt og vi tror på at et godt nok produkt er verdt å betale for, uansett hvilken pakke du velger.

Hvordan får jeg tilgang?

Har du enda ikke registrert deg? Vi mener i alle fall at det er rimelig enkelt! Det letteste er om du går inn på en artikkel og registrerer deg enten via din Facebook-profil - som etter vår mening er det aller enkleste - eller om du ønsker å gjøre dette manuelt utenfor din Facebook-konto. Deretter velger du selv hvilken pakke du ønsker å betale med Vipps.

Vi kommer også med en tilleggstjeneste for betaling i form av ordinær kortbetaling for dem som ikke bruker Vipps, men i skrivende stund har vi ikke dette klart. 

Ta kontakt med oss på post@parcferme.no om du ønsker et abonnement i dag med en annen betalingsløsning enn Vipps, så skal vi etablere dette for deg manuelt i mellomtiden og tilby en manuell betalingsløsning midlertidig.

Den tekniske betalingsløsningen er forøvrig utviklet av Maksimer AS.

Vi forholder oss også til norske lover og regler, og har derfor etablert et eget infoskriv vedrørende personvernerklæring, informasjonskapsler og retur- og reklamasjonshåndtering. Dette skrivet finner du her, og ved å registrere seg aksepterer du også disse betingelsene.

Powered by Labrador CMS