Frank Tore Larsen og Lars-Håkon Lundgreen var de som lagde mest show sammen med sitt trofaste team på målrampa uten om de tre på pallen. Men det er ikke så rart - fjerdeplassen føltes nemlig som en seier av mange ulike årsaker.

Her feires deres aller største bragd i rallykarrieren

Fjerdeplassen smakte sukkersøtt framfor surt for Frank Tore Larsen, som mener han ikke fortjente bedre. I stedet opplevde han karrierens desidert største høydepunkt.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Drømmen om en pallplass i EM har alltid vært der, men når Frank Tore Larsen lørdag kunne passere SS17 med hel bil og en fjerdeplass i Royal Rally of Scandinavia, så var det med et smil om munnen og en god porsjon lettelse.

RALLY: Drømmen om en pallplass i EM har alltid vært der, men når Frank Tore Larsen lørdag kunne passere SS17 med hel bil og en fjerdeplass i Royal Rally of Scandinavia, så var det med et smil om munnen og en god porsjon lettelse.

Vrakingen fra i fjor ble revansjert, og Larsen møtte kanskje et enda høyere toppnivå i år enn i fjor. Da fikk det bare være at han selv hadde en snurring, at Mathieu Franceschi rullet på siste etappe og Hayden Paddon attpåtil pådro seg en punktering på den siste etappen.

Som kjent vant Oliver Solberg totalt foran finske Mikko Heikkilä, som snek seg foran ringreven Hayden Paddon etter punkteringen. Det som skulle bli en femteplass ble derfor i stedet en fjerde.

– I mine øyne kan jeg ikke skjønne annet enn at dette er det største jeg har opplevd, når du ser det nivået som har vært. Det er fabrikkførere i WRC og noen av de største talenente i verden. Noen er foran oss, og noen er bak oss. Med tanke på det kan jeg ikke skjønne annet enn at dette er det beste jeg har gjort, selv om jeg setter høyt NM-gullet i 2022, men det konkurransen vi hadde da, sier Frank Tore Larsen til Parc Fermé, på spørsmål om hvordan han rangerer helgens opplevelse.

Frank Tore Larsen fra SS12, bare noen få kilometer før snurringen - som ble hans eneste førerfeil gjennom helgen. Selv mener han den ikke gjorde noen spesielle utslag på totalresultatet til syvende og sist.

Ikke bitter

Og da får det bare være med «kunne vært» og «hvis-om-atte» for EM-rundens beste nordmann, som ellers har kjempet tett med landsmannen Mads Østberg og latviske Martins Sesks, og tidvis også det norsk-svenske stjerneskuddet Isak Reiersen.

– Dette er helt nydelig. Helt nydelig. Jeg føler vi ender opp der vi fortjente i dag. Jeg har ikke hatt tempoet til Heikkilä og Franceschi. Og da vi datt bak Sesks og Østberg, og tok oss forbi, så er jeg superfornøyd med tanke på forutsetningene våre.

– Så det er ikke bittert at pallen glapp?

– Nei, vi har gjort det beste vi kan, og vist vårt potensiale. Vi har ikke hatt tempoet til de foran uansett, og det begynte å glippe før jeg snurret. Da er det dette vi fortjener, selv om det hadde vært en drøm å stå på pallen. Men jeg er superfornøyd, sier Larsen.

Frank Tore Larsen gratuleres av Mads Østberg etter målgang på SS17, og gikk rett inn i fortellermodus med det klassiske bilsporttegnespråket som kun bilsportutøvere skjønner noe av.

Slo læremesteren

Han tapte i overkant av 15 sekunder på en snurring på SS12. Utover det har stort sett samtlige tider vært godt innenfor topp ti. Ingen etappeseire, men to andretider og to tredjetider som sine bestenoteringer vitnet om at han tidvis spiste kirsebær med de største.

Og framfor alt var det ekstra stas at Østberg ble en av kamphanene. De har kjent hverandre i mange år, og Østberg har også tidligere hatt en slags mentorrolle for Larsen da han var ferskere i gamet.

– Mads har lært meg så mye, og jeg føler meg litt som lærlingen hans. Også er det kult å duellere mot Sesks, som på mandag skal teste Puma Rally1 og snart kjøre VM-runde og ses på som et av de største talentene om dagen.

Ikke vanskelig å se lettelsen i hele uttrykket til Lars-Håkon Lundgreen, som i sitt 13. rallyløp overhodet fullfører en EM-runde i rally uten en eneste feil i høyrestolen.

Flere EM-runder på planen

– Du er klar for mer EM?

– Rally Estland om tre uker neste. Jeg føler jeg er i det nå, men samtidig har jeg lært mye i helga som jeg må forbedre meg på til neste gang.

– Hva da?

– Når det blir sporete andre turen. Jeg har tatt steg nå, men vi har en jobb å gjøre. Andre gjennomkjøring har ikke så dårlige veier i Norge, og nede i baltikum kjører de oftere på slike veier. Men det er derfor vi er med og jeg har lært så mye i helga, sier Larsen.

Og til slutt; et par oppsummerende ord om en av hans hovedhistorier fra helgen med sin rykende ferske kartleser Lars-Håkon Lundgreen. For få om noen har vist en så tydelig lettelse å glede over å være i mål som den 30-årige drammenseren.

– Det er helt rått. Helt perfekt. Det er så imponerende. Helt sinnsykt, konkluderer Larsen om kartleserens innsats.

Parc Fermé kommer med mer fra Royal Rally of Scandinavia...

Powered by Labrador CMS