Dennis Hauger slo til med pole positon fredag.

Hauger slo tilbake med pole position:

– Jeg ble litt rørt faktisk

Det betydde mer enn vanlig da Dennis Hauger leverte varene i fredagens Formel 2-kvalifisering. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Sesongen startet godt for Dennis Hauger, men etter å ha hentet inn 0 poeng i Barcelona var det nå viktig å slå tilbake for å henge med i toppen i Formel 2. Hauger gjorde nettopp det da han tok pole position i fredagens kvalifisering på Red Bull Ring. 

FORMEL 2: Sesongen startet godt for Dennis Hauger, men etter å ha hentet inn 0 poeng i Barcelona var det nå viktig å slå tilbake for å henge med i toppen i Formel 2. Hauger gjorde nettopp det da han tok pole position i fredagens kvalifisering på Red Bull Ring. 

– Jeg ble litt rørt faktisk, og en pole position er ikke noe å bli rørt for men etter hvordan det var forrige helg var det ekstremt godt å få igjen den godfølelsen, forteller Dennis Hauger til Viaplay.

Før helgen fortalte Hauger i intervju med Parc Fermé om jobben som har blitt gjort i simulatoren mellom løpshelgene, og det har altså gitt resultater. 

– Det var en veldig god følelse. Etter en tøff helg som i Barcelona begynner man å bli litt depressiv, i alle dagen etter, men vi har jobbet hardt nå i simulatoren og jeg prøvde virkelig å bare få styr på de tingene jeg måtte jobbe med på denne banen.

Nervøs underveis

Ingen av Formel 2-konkurretene kjørte raskere rundt Red Bull Ring enn det Dennis Hauger gjorde fredag ettermiddag.

På det første dekksettet noterte Hauger seg for en foreløpig tredjeplass, og han innrømmer i ettertid at han på det tidspunktet var nervøs. Det er nemlig på det andre dekksettet at MP-føreren har slitt med å få ut sitt fulle potensial i kvalifiseringene. 

– Jeg tror det var første gang jeg har hatt litt sånn puls faktisk på den måten at jeg kanskje var litt nervøs, fordi jeg visste at vi hadde bra fart og at det var mer tid å hente. Jeg tenkte bare «faen nå blir det nytt sett nummer to», eller jeg tenkte ikke det men jeg håpet at det ikke skulle bli det. Jeg prøvde bare å jobbe med det jeg skal og ikke tenke for mye på tiden, og følelsen var veldig bra. 

På forhånd ble det spekulert i hvor mye det var å tjene på å ligge bak andre biler for å få en slipstream-effekt underveis. Men etter å ha sett at Luke Browning tok pole position uten hjelp i Formel 3 valgte Hauger også å kjøre ut først ved begge anledninger. 

– Det var bare for å fokusere på meg selv. Jeg så Browning kjørte uten slipstream I Formel 3-kvalifiseringen og jeg visste at det ikke hadde like stor effekt for oss som i Formel 3, så for min del var det bare å holde fokus på de oppgavene jeg skulle. Vi hadde bil og fører til å gjøre noe bra i dag, så det var en veldig god start på helgen. 

Inn mot løpene er Hauger også optimistisk etter å ha vist et godt tempo så langt i år. 

– Det er gode muligheter her, vi hadde veldig god fart her i fjor og generelt har vi hatt god fart i løpene i år så det er kanskje ikke banen å sette pole position på egentlig hehe, men vi vet at vi har god fart i løpene så det er bare å prøve å utnytte det så godt som mulig. 

Stenshorne tok sprintpole

Martinius Stenshorne starter lørdagens sprintpole fr

I klassen under, Formel 3, sikret Martinius Stenshorne sprintpole ved å bli nummer 12 i kvalifiseringen. Det så egentlig ut til å bli en sur 13. plass, men en strøket rundetid for Leonardo Fornaroli medførte 12. plass og pole når griden snur i sprintløpet. 

– Det gjør jo helgen ganske annerledes. Da starter vi forhåpentligvis først i morgen, så jeg håper jeg beholder den 12. plassen, sa Stenshorne til Viaplay like etter at kvalifiseringen var ferdigkjørt. 

Og den posisjonen beholdt han. Dog så det underveis ut til å gå enda bedre da han var raskest i første sektor, men han tapte tid mot slutten av runden som til slutt holdt til 12. plass. 

– Vi slet litt med understyring på det første settet, også på det andre hadde vi bedre balanse i bilen men dessverre så startet jeg første push-runden for nærme Montoya og da var jeg også for nærme på siste push-runde, så da tapte jeg ganske mye i siste sektor. Men uansett føler jeg at farten var der, så jeg må bare ha en litt bedre luke neste gang, forteller Stenshorne. 

Uansett blir det altså pole position i lørdagens sprintløp, og han har med det best mulig utgangspunkt for å ta sin andre Formel 3-seier. 

– Hvordan blir det å starte fra pole position?

– Det får vi se, jeg har ikke gjort det før, men det blir gøy da, avslutter Stenshorne. 

Powered by Labrador CMS