Sindre Backe.

Sindre Backe verdsetter å ha Steve Røkland som målestokk i NM:

– Jeg er glad for at han er der

Tross hindrede seierssjanser er SIndre Backe takknemlig for at toppnivået i NM-klassen er skyhøyt.

Publisert

RALLY: Forrige helg ble Rally Hadeland kjørt som årets andre NM-runde, og blant en av de som var så heldige å få kjøre på hjemmebane finner vi Sindre Backe.

RALLY: Forrige helg ble Rally Hadeland kjørt som årets andre NM-runde, og blant en av de som var så heldige å få kjøre på hjemmebane finner vi Sindre Backe.

Han ble sammen med kartleser Mads Johansen nummer to i NM-klassen for nyere forhjulsdrevne biler. Vinneren ble igjen Steve Røkland, og rangeringen var helt lik som under åpningsløpet på Sigdal, men denne gangen var Backe kanskje nærmere Røkland enn noen gang på rent tempo. 

– Vi holder på å kjøre av oftere enn vi har gjort før. Vi får jo noen tilbud her og der, men samtidig så føler jeg at jeg skjønner jo i større grad enn før hvor jeg taper tid, forteller Sindre Backe til Parc Fermé.

Rask progresjon i rally

Sindre Backe med kartleser Mads Johansen, her fra fjorårets Rally Elverum.

Dette er kun Backes tredje fulle sesong i rally etter å ha kommet inn i sporten fra rallycrossen. Denne perioden har bydd på en bratt læringskurve. 

– Vi visste jo ikke helt hva vi gikk til, men når vi begynte å kjøre så føltes det jo helt håpløst ut. 

I dag er situasjonen en annen. Selv om han ikke har kjørt i mange år har det blitt 24 løpsstarter. Det er fortsatt et stykke opp til Røklands 145 rally, men nå er han altså ikke lenger langt unna løpstempoet. 

– Man kan si at vi er nye men det begynner å bli noen mil på baken nå, fortsetter han. 

Det var under nevnte Rally Elverum i fjor at Sindre Backe sikret sin første NM-seier. Uten Steve Røkland i klassen kunne det blitt langt flere, men Backe er glad for å ha ham som målestokk.

På Hadeland endte differansen på 13 sekunder, og det er igjen en viss spenning i klassen. Enda nærmere var Karl Peder Nordstrand, selv om han kjører i ungdomsklassen og dermed ikke regnes inn i NM-oversikten. Slik har det ikke sett ut de siste årene, selv om Røkland faktisk kunne misset gullet i fjor etter at det ble stang ut ved et par anledninger. 

– Det er mange som sier til meg at han er det bare å glemme, han kommer du aldri til å kjøre fra. Men nå begynner det å nærme seg noe, forteller Backe. 

Glad for å ha Steve i klassen

Nå kjører de to også samme bil, en Peugeot 208 R2, og mye ligger til rette for at Røkland i større grad kan presses til å gjøre feil. 

– Det ville selvfølgelig vært veldig fint om han kunne føle litt på det presset. Vi vil jo kjøre fra han, det er det som er ønsket vårt. 

Men selv om avstanden er mindre innrømmer Backe at han trenger litt hjelp om han skal kunne kapre NM-gullet fra Røklands grep. 

– Da må vi ha litt hjelp. Akkurat nå så må vi det. Vi begynner å bygge et tempo som kan gjøre det mulig, men akkurat nå må vi ha litt hjelp, forteller han. 

Backe har dratt litt fra de andre konkurrentene og har utpekt seg som Røklands fremste utfordrer så langt denne sesongen. Sånn sett skulle man kanskje tro at han gjerne skulle hatt klassen for seg selv med tilhørende seiersprosent, men Sindre er derimot glad for at Steve er på plass.

– Jeg er glad for at han er der selv om det gjør det vanskeligere å ta gull. Men det er veldig motiverende å se at man kan kjøre like fort som han, så jeg er glad for at han er der. 

I klassen for nyere tohjulsdrevne biler leder Røkland med 14 poeng på Sindre Backe etter to kjørte løp, mens Herman Lie-Nilsen og Marius Holtet følger 20 poeng bak han igjen. Neste mulighet for å plukke poeng kommer under Numedalsrally 2. mars. 

Powered by Labrador CMS