Johan Kristoffersson i den nylagte banen i Hong Kongs gater.

Rallycross-VM:

Johan Kristoffersson er verdensmester for sjette gang

Målt i antall VM-titler er Johan Kristoffersson nå den femte mest meritterte føreren i verden, uansett bilsportgren.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Denne helgen avsluttes Rallycross-VM med en dobbeltrunde for første gang i gateformat i Hong Kongs gater i Kina. Og etter den dramatiske brannen til Special ONE-temaet på Lydden Hill tidligere i sommer har verdensmesterskapet blitt fullført med de elektriske Zeriod-bilene som benyttes i RX2e, noe som gjør at alle stiller i like doninger i disse løpene.

Det var mer eller mindre et tidsspørsmål før Johan Kristofferssons sjette VM-gull var et faktum, men det måtte altså kjøres før han kunne juble. Men lørdag ble det klart; Arvika-mannen har siket sitt sjette VM-gull i rallycross, den fjerde tittelen på rad, og med det føyer han seg inn i en helt spesiell liste.

I FIA-sanksjonerte verdensmesterskap er det kun navnebrødrene i rally, Sebastien Loeb og Sebastien Ogier, samt Formel 1-stjernene Michael Schumacher og Lewis Hamilton, som har flere offisielle VM-gull i bilsport. De har tatt henholdsvis ni, åtte, syv og syv VM-gull hver.

Med lørdagens VM-tittel går Kristoffersson forbi store navn som Juan Manuel Fangio og Jose Maria Lopez i antall VM-gull, i henholdsvis Formel 1 og standardbil- og langdistanseracing. Siden Rallycross-VM ble innført i 2014 har Kristoffersson nå tatt 60 prosent av VM-titlene som er delt ut, og samtlige VM-gull er skandinaviske. De fire andre har gått til henholdsvis Petter Solberg med to gull, samt ett gull hver til Mattias Ekström og Timmy Hansen.

Selve løpet ble vunnet av Kevin Hansen etter at han og Kristoffersson kjempet jevnt de siste rundene. Men verdensmesteren fikk stopp på bilen på den siste runden og tapte kampen om pallen, og dette var også Kristoffersson første plassering utenfor seierspallen siden Spania i fjor. Norsk eOle Christian Veiby kvalifiserte seg også til finale, men pallen glapp for Kongsvinger-gutten som måtte nøye seg med fjerdeplassen. 

VM-sesongen avsluttes med en ny runde i Hong Kong søndag morgen norsk tid. Det er fortsatt åpent om spesielt bronseplassen, mens sølvplassen virker å være trygg. Kevin Hansen har et godt grep om denne etter lørdagens seier der han har 13 poeng til Timo Scheider, og må havne sist eller bli utelukket for å ha sjans til å miste den.

Om bronsen er det poenglikt mellom Timo Scheider og Niclas Grönholm, som begge står med 81 poeng før søndagens finalerunde.

Powered by Labrador CMS