Kalle (18) er på vei til å bli fulltids fabrikkfører neste år

Ifølge Autosport er 18-åringen klar for tredjebilen til Toyota neste sesong.

Publisert

Selv er ikke dette bekreftet fra de sentrale partnene, men den internasjonale bilsportavisen mener å vite at det 19-årige stjerneskuddet fra Finland blir å finne i Toyotas tredje Yaris WRC neste sesong.

Kalle Rovanperä. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Selv er ikke dette bekreftet fra de sentrale partnene, men den internasjonale bilsportavisen mener å vite at det 19-årige stjerneskuddet fra Finland blir å finne i Toyotas tredje Yaris WRC neste sesong.

I så fall vil han bli tidenes yngste lønnede fabrikkfører i VM noen sinne. Siden Rovanperä testet en Toyota Yaris WRC helt tilbake i 2017 har ryktende gått på at det bare er et tidsspørsmål før han skriver under en kontrakt for WRC-klassen.

Enn så lenge er han ansatt hos Skoda Motorsport og deltar i år i WRC 2 Pro-mesterskapet, mot blant annet norske Mads Østberg. Kalles manager Timo Jouhki signaliserer derimot at han er klar for å ta et steg opp.

– Skoda har vært veldig, veldig flinke med Kalle. Han har fått teste mye, og dette har vært en fantastisk sted å være, men nå er også tiden inne. Vi ønsket å se hvordan han utviklet seg med noter, med teamet, hans fysiske form, jobben mot media og alle disse tingene, og han har tatt steg på alle områder. Han har muligens utviklet seg mer enn det vi trodde han ville gjøre, sier manageren til Autosport.

Verken Jouhki eller Mäkinen har altså bekreftet at han får et fulltids sete neste år, men Autosport mener altså å ha kilder som underbygger dette. Mäkinen har også vært forsiktig med å diskutere førerkabalen for 2020.

Føler seg klar for «stor bil»

Hvem som ryker ut av teamet er heller ikke kjent, selv om det er på det rene at Kris Meeke tegnet en ettårskontrakt med det finsk-japanske teamet.

Rovanperä selv har signalisert at han er mer enn klar for å kjøre «de store bilene» med den utviklingen han har vist den siste sesongen.

– Om sesongen fortsetter slik, så tenker jeg at vi kan ta steget opp til de store bilene. Vi kan ta et steg opp og lære derifra, eller vi kan bruke muligheten i Skoda å bli enda et år, fordi det er fortsatt mye å lære fra rallyløpene. Jeg så i Portugal og Sardinia at det er alltid er krevende med nye løp. Så jeg vil enten lære gjennom Skoda eller prøve meg i en stor bil, sa Rovanperä etter Sardinia, uten å spesifisere hvilken bil han mente med «stor bil».

Powered by Labrador CMS