Oliver Solberg hadde ikke mye til front igjen på bilen etter avkjøringen, men med god hjelp fra tilskuerne kom han seg opp og fikk fullført dagen.
Oliver Solberg hadde ikke mye til front igjen på bilen etter avkjøringen, men med god hjelp fra tilskuerne kom han seg opp og fikk fullført dagen.

Kanonavslutning for Oliver – men mannen i tet har byttet etternavn

Rally Monte-Carlo har vært en eneste stor nedtur for Oliver Solberg. Men tredjetiden på den siste etappen var et godt plaster på såret.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det meste har gått mot Oliver Solberg i sesongstarten til årets VM-sesong i rally. 20-åringen har verken funnet godfølelsen med bilen, slitt med intercomlyden, slitt med røykutvikling i cockpiten og til tider mistet konsentrasjonen som følge av dette.

Bedre ble det ikke av at han kjørte ut på lørdagens andre fartsetappe og tapte over halvtimen. Kampen om VM-poeng er en saga blott, og nå kjører han kun for egen erfaring ettersom han var såpass heldig å kunne komme seg videre.

Rally Monte-Carlo - lørdag

1) Sebastien Ogier, Toyota, 2:19:43,1
2) Sebastien Loeb, Ford, +21,1
3) Craig Breen, Ford, +1:26,0
4) Kalle Rovanperä, Toyota, +2:03,8
5) Gus Greensmith, Ford, +6:33,8
6) Thierry Neuville, Hyundai, +7:44,1
7) Andreas Mikkelsen, Skoda, +9:37,2
8) Erik Cais, Ford, +9:59,6
9) Gregoire Munster, Hyundai, +10:44,1
10) Yohan Rossel, Citroën, +11:14,2
...
48) Oliver Solberg, Hyundai, +40:57,5

Lærerik dag

Ikke bare har han fått verdifulle kilometere bak rattet, men han fikk med det også muligheten til å overraske - noe han virkelig gjorde på dagens siste etappe ved å ta en delt tredjeplass sammen med Craig Breen, riktig nok over 20 sekunder bak en overlegen Kalle Rovanperä på denne etappen.

SS13 bar preg av klassiske Monte-Carlo-veier med vekslende forhold fra bar asfalt til snø og is. Mange slet voldsomt på denne etappen, og verst gikk det utover Takamoto Katsuta som ble stående og måtte kaste inn håndkledet.

– Å dele tredje raskeste tid er en herlig måte å avslutte en veldig vanskelig dag på. God erfaring å ta meg seg fra den snødekte Sisteron-etappa. Veldig vanskelig, men kjempemorsomt. Jeg har lært ekstremt mye, og jeg er veldig takknemlig overfor tilskuerne som reddet dagen vår på SS10, skriver Oliver på sine sosiale medier lørdag ettermiddag.

Ogier tok over ledelsen

Rally Monte-Carlo ble åpnet med sjokktider fra veteranen Sebastien Loeb som ledet relativt sterkt etter fredagens etapper. Men den nidoble verdensmesteren har slitt mer gjennom lørdagen, og forspranget på 9,9 sekunder til navnebror Sebastien Ogier er nå blitt til en andreplass med 21,1 sekunder opp til den regjerende verdensmesteren før søndagens fire avsluttende etapper.

I WRC 2 har det også vært et mannefall blant de beste, mens Andreas Mikkelsen har fått betalt for å ligge midt i veien uten å ta for store sjanser. Når det er sagt, så ble det likevel en punktering på ham på lørdagens siste etappe med et tidstap på drøye halvannet minutt.

Mikkelsen holder likevel ledelsen, men har ikke mer enn 22,4 sekunder til tsjekkeren Erik Cais, så Skoda-føreren har ikke råd til for mange krumspring når årets første VM-runde avsluttes søndag.

Powered by Labrador CMS