Starten på det nye spektakulære Formel 1-løpet i gamlingmetropolen Las Vegas ble en enorm skrell for sporten og arrangøren.

Las Vegas Grand Prix:

Krisestart - første trening avlyst og andre trening utsatt

Starten på  Formel 1-sportens nye lekegrind i USA ble en gigaflopp etter at Carlos Sainz måtte stoppe langs «The Strip» med ødelagt bil.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det ble en svært vanskelig start på helgen i Las Vegas, etter at noe som ser ut som en ramme av betong som skulle feste lokket over et rør midt i banen løsnet etter bare noen runder og ødela minst to biler. Det var bildene av bilen til Carlos Sainz Jr. som viste at noe var galt - men etter bare noen minutter kom det også informasjon om at bilen til Esteban Ocon var kraftig skadet, og at han etter alt å dømme må bytte chassis på sin Alpine.

Treningen ble rødflagget og etterhvert avlyst, og dermed ble det svært lite kjøring på en bane førerne definitivt trenger treningstid. Repriser antydet at Ferrarien traff en hevet del av banens overflate, noe som forårsaket betydelig skade. Sainz rapporterte over adioen at gulvet på bilen var ødelagt, men omfanget av skaden er sannsynligvis mye større, gitt at bilens skjerm ga tydelig beskjed om å stoppe umiddelbart.

Økten ble flagget rødt og ikke gjenopptatt, med FIA som først erklærte "et problem med en avløpsluke" på the Strip. Kort tid etter kunngjorde de at betongrammen rundt kumlokket hadde sviktet, og at de nå må sjekke alle tilsvarende rammer. 

– Vi vil diskutere med det lokale baneingeniørteamet om hvor lang tid det vil ta å løse dette, og vil oppdatere med eventuelle endringer i tidsplanen, het det i en melding fra FIA.

Trening to skulle startet klokken ni norsk tid, men den er nå utsatt. Planen er nå å gjennomføre en 90 minutters trening som vil starte to timer senere enn planalgt. Det betyr 11:00 norsk tid og 02:00 lokal tid.

Før treningen ble stoppet satte Charles Leclerc tempoet, med hans 1.40.909 på C5-dekk. Det var 2,5 sekunder raskere enn Haas-førerne Nico Hulkenberg og Kevin Magnussen. Banetemperaturen var under 20 grader ved starten av økten, men den vil trolig være betydelig lavere da neste trening vil starte senere på natta lokal tid.

Powered by Labrador CMS