Marcus Påverud.

Marcus (23) får unik Lamborghini-sjanse - konkurrerer om fabrikkontrakt

Racerfører Marcus Påverud får en unik mulighet hos Lamborghini.

Publisert

RACING: – Det er veldig kult! Da får man litt bekreftelse på at det man har gjort i løpet av sesongen har vært riktig.

RACING: – Det er veldig kult! Da får man litt bekreftelse på at det man har gjort i løpet av sesongen har vært riktig.

Det forteller 23 år gamle Marcus Påverud. Unggutten har blitt plukket ut til å delta på en prestisjefylt konkurranse, en såkalt «shootout», hvor kun en farer til slutt vil stå igjen som vinneren. 

Om han skulle ende opp med å vinne er premien svært attraktiv: en fabrikkontrakt med Lamborghini. Det ville betydd at Påverud for første gang ville tjent penger på å kjøre racerbil.

– Det er jo nervepirrende. Det gjør at du på en måte må prestere. Det er jo det alle drømmer om, å bli signert av en fabrikk, så jeg håper jo at det kan skje, sier Påverud til Parc Fermé.

En av få utvalgte

Marcus Påverud i aksjon i GT World Challenge.

Påverud er en del av Lamborghinis juniorprogram, og innledningsvis kjempet han om å få delta mot 44 andre førere i Lamborghini-systemet. Etter å ha vist seg frem med gode prestasjoner på banen denne sesongen og god leveranse på den innledende testingen er Marcus en av kun seks førere som får delta i den siste konkurransen.

– Jeg har jo vært en del av Lamborghinis juniorprogram også har jeg blitt valgt ut til å være med på en «shootout». Først har det vært en fysisk og mental test på Lamborghini-fabrikken også har jeg nå gått videre til den siste delen som da er kjøring på bane, forteller Påverud om prosessen. 

Den fysiske testen som tilsynelatende må ha gått relativt bra var omfattende. 

– Jo det var tungt det! Det var en del styrkeøvelser, løping, reaksjon og en ganske komplett pakke, så det var ikke bare bare å være med på den men jeg må jo hvertfall ha gjort det helt ålreit med tanke på at jeg har blitt tatt med videre, forteller han om den fysiske testen han allerede har gjennomført. 

Kjøringen skal foregå på Lamborghinis egen bane, Vallelunga, 22. november. I GT World Challenge kjører Påverud en Lamborghini GT3 EVO2, og det er også denne bilen han skal kjøre med denne gangen. 

Utover å kjøre fort blir det også viktig å vise gode samarbeidsevner. Det vil nemlig bli simulert en vanlig løpshelg med trening, kvalifisering og løp, og Marcus vil bli vurdert på hvor godt han samarbeider med ingeniøren for å sette opp bilen på best mulig måte underveis. 

– Alle starter med lik bil også jobber du med ingeniøren din underveis for å sette opp bilen best mulig. Da får man se hvordan du jobber med bilen og med ingeniøren i tillegg til tempoet ute på banen.

Kan avgjøre hvor han kjører

Årets sesong har utover en seier ikke bydd på mange resultater å skrive hjem om, og Påverud har sammen med sin teamkamerat også endt opp med å måtte bryte en del løp. 

– Vi har hatt en del stang ut. Vi har egentlig jobba ganske greit men vi har ikke fått ut de resultatene vi kanskje burde, forteller Påverud.

Derfor er det en anerkjennelse unggutten verdsetter når Lamborghini likevel har plukket han ut til å delta i den prestisjefylte konkurransen.

– Jeg føler at det jeg har prestert har vært bra og det var deilig å få bekreftet med tanke på at man har blitt plukket ut videre til den «shootouten». De har på en måte sett det jeg har levert for seg. Om teamkameraten har bommet litt eller noe har skjedd som gjør at resultatet ikke blir helt der oppe er det kult at det jeg leverer fortsatt blir sett. 

Hva Påverud skal gjøre neste sesong kommer i stor grad an på hva Lamborghini ønsker, og hvordan det går i konkurransen kan dermed bli avgjørende.

– Jeg driver og jobber med det. Nå sier jo ikke Lamborghini så mye om hva som skjer med tanke på at vi ikke har hatt den «shootouten» enda. Jeg regner med at de ønsker å se hvordan vi som er med der presterer før de tar noen beslutninger, men det er jo på en måte de som til syvende og sist bestemmer litt hva jeg gjør til neste år med tanke på budsjett og alt mulig, forteller han.

– Hva er målet ditt?

– Første delmål er å få betalt for å kjøre bil. Litt lenger fremme er målet å vinne Le Mans, avslutter han.

Powered by Labrador CMS