Lando-praten, 2/4: Krysser fingrene for at Dennis Hauger blir konkurrenten hans

Han lot seg imponere over nordmannen i Formel 4, og er det en som forstår hvor tøff sesong det har vært for Dennis Hauger, så er det nettopp Lando Norris.

Publisert

Selv vil han ikke svare på hvorvidt han har hatt like tøffe slag i trynet som det Dennis Hauger fikk i Formel 3-debuten etter at han herjet i to nasjonale Formel 4-mesterskap i fjor.

Lando Norris. (Foto: Steven Tee / McLaren)

Selv vil han ikke svare på hvorvidt han har hatt like tøffe slag i trynet som det Dennis Hauger fikk i Formel 3-debuten etter at han herjet i to nasjonale Formel 4-mesterskap i fjor.

– Ehh… Nei, altså. Nå vil jeg ikke høres ut som en, ja… Formel 2-sesongen i 2018 var ikke den beste, men vi kom oss mot slutten. Men det var en sesong hvor jeg manglet litt «confidence» til å begynne med. Men vi fant ut av det. Jeg har ikke hatt noen store tilbakeslag da jeg har vært heldig med å ha gode team og riktige folk rundt meg. Jeg har fått de riktige ingeniørene som forstår meg og hva jeg vil med bilen, sier Lando Norris til Parc Fermé, når Dennis Hauger blir et tema.

LES OGSÅ: Lando-praten, 1/4: Hyller norske simracere – slik opplever han realismen i virtuell bilsport

Oppdaget Dennis i Formel 4

For Norris ringer det umiddelbart noen bjeller når vi spør hva han vet om det norske formelbilhåpet.

– Åja, han ja! Han er god! Han er jo i Red Bull, er han ikke, spør Norris, og forstår umiddelbart hvem vi prater om.

20-åringen har ikke fulgt like mye med på Hauger i år, men i fjor la Norris faktisk ekstra merke til Hauger da han herjet i både italiensk og tysk Formel 4. Managementet til Norris hadde nemlig selv utøvere i disse mesterskapene, Niklas Krütten og Ido Cohen, og McLaren-profilen bet seg merke i både farten og kjørestilen til den norske 17-åringen. 

– Selv om jeg ikke kjenner han personlig, så har managementet mitt førere som kjørte mot ham, så jeg så han i Formel 4. Og han er veldig rask. Han var veldig god. Så ja, jeg håper alt det beste for han og for Norge, sier Norris, som håper Hauger kan nå helt opp til der han selv har havnet, nemlig Formel 1.

For han kan lett relatere til den store frustrasjonen som Hauger har opplevd i Formel 3-debuten. Mens lagkamerat Liam Lawson vant et løp og kjempet om pallplasser rett som det var, så slet Hauger med i det hele tatt å være i nærheten av topp 10. Og det var som oftest klare årsaker til at Hauger selv ikke følte at han kunne få ut potensialet sitt - enten det var snakk om en tilsynelatende dårligere motor, mangel på komfortabelt oppsett eller uryddig strategier under kvalifisering og løp.

Misliker publikums holdninger på sosiale medier

Norris forstår Dennis godt. Og han tar også Dennis til forsvar mot kritikere som nå mener at nordmannen snarere tvert imot ikke klarte å bevise at han er god nok til å avansere på formelbilstigen.

– Det han har opplevd er noe av det letteste man kan relatere til. Det er mye du vet som fører som de på utsiden ikke vet, og aldri får vite. Og det er ikke alt du kan si til media heller. Det er alltid mer innad i teamet enn det du kan si ut. Men folk forstår ikke det. I stedet får folk bare dumme ideer og fantasier om hvorfor du ikke får det til. Det er enkelt for dem. Det er lett for noen å konkludere med at en 15. plass er veldig dårlig, sier 20-åringen.

Hans råd til Dennis er noe så enkelt og klart som å beholde troen på seg selv, så lenge han faktisk vet hvilke ankepunkt han må jobbe med og at han er helt bevisst på hvilke områder som skapte problemer som han styrer unna.

– Folk tror de er de smarteste hele tiden, men glemmer å tenke at det finnes årsaker bak det som man ikke trur på. Sånn er folk på nett. Og det suger. Man ser det over alt på sosiale medier. Så lenge Dennis vet han er god nok, og tror på seg selv, så er det bare å glemme hva alle andre sier, konstaterer Norris.

Nylig har Hauger testet for Prema, og leverte gode tider høyt på resultatlista over hele testperioden. Norris krysser fingrene for at Hauger kan få kjøre for Prema dersom det blir en realitet.

– De siste årene har de vært teamet man må være i. Hvis du er med Prema så har du i alle fall ingen unnskyldninger lengre, smiler Norris.

Powered by Labrador CMS