Lando-praten, 3/4: – Jeg har sagt og lekket ting som jeg egentlig ikke burde

Lando Norris kom inn i Formel 1 som et ungt, frisk puss fjor snart to år siden. Og mange av tilhengerne er rekruttert gjennom en tydelig strategi på sosiale medier.

Publisert

Det vil si, strategien er ikke så vanskelig i Lando sine øyne. For etter å ha bikket 2,2 millioner følgere og sjarmert mang en Formel 1-fans med morsomheter, et ærlig preg over sin egen profil og nå også ganske så gode resultater, så mener 20-åringen at det også er takket være Formel 1-sporten selv.

Lando Norris. (Foto: McLaren)

Det vil si, strategien er ikke så vanskelig i Lando sine øyne. For etter å ha bikket 2,2 millioner følgere og sjarmert mang en Formel 1-fans med morsomheter, et ærlig preg over sin egen profil og nå også ganske så gode resultater, så mener 20-åringen at det også er takket være Formel 1-sporten selv.

– Ting var nok enda mer strikt i sosiale medier bare for to år siden enn det er nå. Og det syns jeg er fint. Det er fint at det har forandret seg, i mine øyne til det bedre. Vi får lov til å uttrykke oss mer bak kulissene enn bare hva en Formel 1-fører holder på med. De som følger meg ser meg for den jeg er, der jeg enten spiller Call of Duty eller setter meg i simulatoren min og ellers gjør ting som helt vanlige folk driver med, sier Lando Norris da Parc Fermé fikk et lengre eksklusivt intervju med ham forrige uke.

Lando-praten, 1/4: Hyller norske simracere – slik opplever han realismen i virtuell bilsport
Lando-praten, 2/4: Krysser fingrene for at Dennis Hauger blir konkurrenten hans

https://www.instagram.com/p/CGNO5p0ldMd/?utm_source=ig_web_copy_link

To offisielle kontoer

Riktig nok er det verdt å nevne at han ironisk nok ble stoppet av Formel 1 selv da han holdt en livestreaming i sosiale medier da fritreningene på fredag ble avbrutt av tåke og regnvær. Dette viste seg å være et regelbrudd der førerne ikke får lov til å streame mens Formel 1 selv har en kringkasting gående. For selv om Norris ønsker å ha en så åpen og lettbeint profil som mulig, så er han godt innforstått med at han har mange regler å følge.

– Jeg føler at jeg kan være relativt åpen på det jeg gjør, men det er fortsatt regler i Formel 1. I tillegg har man sponsorer og partnere man også skal ta hensyn til. Så helt fri får man ikke være. Men det er veldig åpent, og etter at Formel 1 lettet mer på det, så har jeg bare fortsatt å gjøre det jeg har gjort, sier Norris.

I sosiale medier, hvor han figurer i de fleste ordinære kanaler, så har han først og fremst sin egen personlige konto. Men i tillegg har han et apparat rundt seg som drifter brukernavnet @teaml4ndo på Twitter og Instagram. Norris forklarer forskjellen slik:

– Jeg styrer alt som har med min personlige profil å gjøre. Der er det ingen andre enn meg som legger ut ting. Ved siden av drifter PR-teamet mitt @teaml4ndo hvor det publiseres mer bilder, informasjon om løpshelgene, premier og så videre, hvor de har bedre tid på å gjøre slikt enn meg, sier han.

Også lagkamerat Carlos Sainz jr. har en relativt åpen strategi på sin profil. Gjennom sosiale medier ser vi også hvordan kameratskapet deres dyrkes, og det er ikke sjelden at de kødder mye med hverandre - på sosiale medier-munne kalt for «banters». 

https://www.instagram.com/p/CD_blXNJUxH/?utm_source=ig_web_copy_link

Til tider litt vel distré

Samtidig har Norris fått smekk på pungen opp til flere ganger for å ha vært litt vel åpen og løssluppen.

– Det er ting over de siste årene hvor jeg har lekket noe eller sagt ting jeg ikke bør si, at jeg har sagt ting for tidlig og så videre. Så det er en god blanding av ting jeg angrer på, for det er jo veldig meg å gjøre det, innrømmer Norris.

Denne lille distré egenskapen valgte McLaren dog å bruke til det fulle da de skulle lansere årets Formel 1-bil før testene i Barcelona på senvinteren. For Lando streamet direkte på sosiale medier gjennom McLaren sin profil, og «kom i skade» for å lekke datoen for lansering av bilen der han gikk inn i et møte direkte hvor en del av ledelsen diskuterte 2020-lanseringen (se video under).

– Men det var planlagt. Jeg har jo gjort ting jeg ikke bør i sosiale medier før, så mange trodde det var ekte. Men dette var iscenesatt og det var ganske morsomt, sier han.

https://www.youtube.com/watch?v=z2yz8xPM8jU
Powered by Labrador CMS