Leclerc starter fra pole

Max Verstappen var fullstendig overlegen da det skulle gjøres opp om de beste startposisjonene i fredagens kvalifisering, men likevel er det Charles Leclerc som vil starte søndagens løp fra beste startspor.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Belgia er en av seks destinasjoner på årets Formel 1-kalender hvor det kjøres sprintløp. Det betyr at den ordinære kvalifiseringen som setter griden for søndagens Grand Prix-løp ble gjennomført allerede fredag ettermiddag, mens lørdagen blir en ren sprintlag med en egen kvalifisering på formiddagen som setter griden til det påfølgende sprintløpet senere på dagen. 

Da kvalifiseringen rullet i gang hadde regnværet som kom under Formel 2-kvalifiseringen tidligere på dagen gitt seg, og banen tørket stadig opp. I Q1 var det Intermediate-dekkene som gjaldt, men mot slutten av Q2 hadde teamene funnet frem slicks-dekkene. 

Fører etter fører forbedret seg stort, mens Max Verstappen kun kom inn som nummer ni. Nederlenderen som også har en fem plassers gridstraff sto i fare for å måtte starte Belgia Grand Prix langt bak, men heldigvis for han var det kun en fører som passerte han på listen og han gikk følgelig videre til Q3 med et nødskrik som nummer ti.

Men i Q3 var det ingen tvil om hvem som var raskest. Max Verstappen regelrett knuste konkurentene og tok pole position hele åtte tideler foran Charles Leclerc som ble nummer to. Men grunnet den nevnte gridstraffen til Verstappen er det nettopp Leclerc som starter søndagens Belgia Grand Prix fra pole position, mens Max Verstappen starter som nummer seks. 

Max Verstappen hadde grunn til å juble etter en overlegen runde på det som nesten er hans egen hjemmebane.
Max Verstappen hadde grunn til å juble etter en overlegen runde på det som nesten er hans egen hjemmebane.

Belgia Grand Prix, kvalifisering

  1. Max Verstappen, Red Bull, 1:46,168
  2. Charles Leclerc, Ferrari, +0,820
  3. Sergio Perez, Red Bull, +0,877
  4. Lewis Hamilton, Mercedes, +0,919
  5. Carlos Sainz, Ferrari, +0,984
  6. Oscar Piastri, McLaren, +1,197
  7. Lando Norris, McLaren, +1,501
  8. George Russell, Mercedes, +1,637
  9. Fernando Alonso, Aston Martin, +1,675
  10. Lance Stroll, Aston Martin, +2,673

Q2

11. Yuki Tsunoda, Alphatauri

12. Pierre Gasly, Alpine

13. Kevin Magnussen, Haas

14. Valtterri Bottas, Alfa Romeo

15. Esteban Ocon, Alpine

Q1

16. Alex Albon, Williams

17. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

18. Logan Sargeant, Williams

19. Daniel Ricciardo, AlphaTauri

20. Nico Hulkenberg, Haas

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS