Nytt team, nytt mesterskap og nytt team. Lilo Fyrileiv har denne sommeren endret kurs, men målet er fortsatt det samme.

Lilo (19) strålte etter debuten i nytt mesterskap:

– Jeg ble helt forelska i bilen

Lilo Fyrileiv har denne sommeren gått vekk fra formelbil-racing, men fortsatt er målet å bli en del av Formel 1-sirkuset neste sesong.

Publisert

RACING: Lilo Fyrileiv startet årets sesong på hjemlige trakter hos RPC Motorsport på Vestby. I forkant av det som ble hennes første billøp etter gokart-karrieren var både Fyrileiv og teamet klare på at dette ville være et nyttig læreår på veien til hennes klare mål F1 Academy. 

RACING: Lilo Fyrileiv startet årets sesong på hjemlige trakter hos RPC Motorsport på Vestby. I forkant av det som ble hennes første billøp etter gokart-karrieren var både Fyrileiv og teamet klare på at dette ville være et nyttig læreår på veien til hennes klare mål F1 Academy. 

Men slik gikk det ikke. Etter kun to løpshelger som resulterte i en 8. plass, en 9. plass og tre løp hvor bilen aldri kom til mål tok samarbeidet slutt.

– Det funket rett og slett ikke lenger, forteller Lilo til Parc Fermé om bruddet med RPC uten å ville gå mer inn på hvorfor samarbeidet ikke fungerte som ønsket. 

Europeisk satsing

Lilo Fyrileiv ble tidlig forelsket i bilen hun nå skal kjøre resten av sesongen.

Da det samarbeidet tok slutt var Fyrileiv naturligvis på utkikk etter nye muligheter, og hun endte opp i Supercar Challenge. Mesterskapet kjøres i Nederland, Belgia og Østerrike, og før sesongen er over skal de innom både Zandvoort og Spa Francorchamps. Her kjører hun sammen med britiske Ed Bridle en såkalt Le Mans Prototype, nærmere bestemt en Praga RT1.

At turen gikk til Supercar Challenge nå er ikke helt tilfeldig, eller for den saks skyld et resultat av et tilbud som kom i siste liten. Dette kommer derimot av en gnist som ble tent allerede i vinter. 

– I januar var jeg og pappa på Autosport-messen i England. Idola Motorsport hadde en stand med den ene bilen til utstilling, og jeg ble helt forelska i bilen. Vi slo av en prat med teamsjefen og holdt kontakten, og etter at vi avsluttet samarbeidet med RPC fikk vi til en test, forteller Fyrileiv. 

Lilo Fyrieliv føler seg allerede hjemme med sitt nye team Idola Motorsport.

Den testen ble kjørt på engelske Donington i juli. Selv var ungjenta godt fornøyd både med bilen og med sin egen innsats, og det endte opp med at hun var klar til å kjøre løp på nederlandske Assen få uker senere. 

Helgens første løp endte med fjerdeplass i klassen, mens det ble brutt løp på søndag. Etter kun få løp i en formelbil som første bil-erfaring etter gokart-karrieren var det nå en ny overgang som skulle takles, blant annet med et langt større startfelt enn det Fyrileiv er vant til.

– Nytt mesterskap var råkult! Vi var 50 biler i feltet denne helgen, så det er noe annet enn Nordic- og karting-feltet. Målet var å ha det gøy og få mest mulig lærdom, og selv om det kunne endt med en pallplass er jeg like fornøyd med 4. plass, sier 19-åringen.

Ikke minst har hun fått tid til å lære sitt nye team å kjenne. 

– Det nye teamet er helt suverent. Jeg føler meg alltid velkommen og jeg føler meg aldri redd for å gjøre en feil. Det er en støttende gjeng og jeg gleder meg masse til fortsettelsen!

Ønsker å komme inn i Formel 1-sirkuset

Til tross for å ha skiftet ut formelbilen med en sportsvogn har ikke ambisjonen om å komme seg til F1 Academy neste sesong endret seg. 

– Mitt mål med resten av sesongen er å få gode resultater for å prøve å få et sete i F1 Academy, slår hun fast. 

Fyrileiv hadde et tilbud om et sete i F1 Academy hos Carlin-teamet før årets sesong, men med en prislapp på nærmere to millioner kroner som måtte betales innen kort tid og et mesterskap man visste lite om på det tidspunktet valgte hun å vente et år. På den måten kunne Son-jenta opparbeide seg mer erfaring i bil og mer kunnskap om det helt nye mesterskapet. Neste sesong kjøres F1 Academy også som en del av Formel 1-sirkuset med tilhørende TV-dekning, noe som ikke har vært på plass denne sesongen.

– Vi tok riktig avgjørelse og jeg føler meg mer forberedt for 2024-sesongen nå etter mer erfaring med bil, forteller hun om det valget. 

Hun ble ikke lenge hos RPC Motorsport og Formula Nordic, men Lilo Fyrileivs ambisjoner om å klatre oppover formelbil-stigen via F1 Academy har ikke endret seg.

I tillegg til et tydelig ønske om å starte klatringen på Formel 1-stigen allerede neste sesong har Lilo som tidligere har bodd i USA et ønske om å kjøre NASCAR en gang i fremtiden. Med erfaringen fra Supercar Challenge utelukker hun ikke at Le Mans kan legges til på den lista. 

– Kanskje det, det hadde vært utrolig kult hvertfall! Når jeg er pensjonert hadde det vært artig å gjøre noe som det, men første mål er F1 Academy!

Det venter nå en måneds pause Supercar Challenge før Zandvoort er neste stoppested fra 14. til 17. september. Fyrileiv vil også kjøre andre løp i høst for å forberede seg til et eventuelt F1 Academy-sete, men disse planene er foreløpig ikke fastlagt. 

Powered by Labrador CMS