Kaos-scener i målområdet da det var klart at Sebastien Loeb tok en sensasjonell seier i sitt tredje comeback i Rally-VM.

Loeb (47) fortsetter å skrive motorsporthistorie med sin 80. VM-seier i karrieren

Historiske begivenheter i Frankrike da Sebastien Loeb nok en gang er tilbake på toppen av pallen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: I en alder av 47 år, 10 måneder og 27 dager er Sebastien Loeb tidenes eldste vinner av en VM-runde i rally. Det skjedde etter en ultra dramatisk avslutning på Rally Monte-Carlo, hvor løpets leder fram til nest siste etappe, Sebastien Ogier, pådro seg en punktering, og deretter en tjuvstart på den aller siste etappen.

Det skilte 9,5 sekund i favør Loeb etter punkteringen til Ogier. Sistnevnte var så egentlig totalraskest på Power Stage, og var hele ni sekunder foran tiden til Loeb. Det ville endt med en seiersmargin på 0,5 sekunder til den nidoble verdensmesteren.

Men ettersom Ogier tjuvstartet fikk han ti sekunders tidstillegg og tapte uansett duelle med 10,5 sekunder når resultatregnskapet var gjort opp. Loeb står forstatt igjen som tidenes mestvinnende VM-fører, både i antall seire, og i antall VM-titler.

Loeb tok i utgangspunktet sin siste VM-seier i Argentina i 2013, og har ikke siden VM-gullet i 2012 satset fullt i Rally-VM. I 2013 gjorde han tre planlagte innhopp, og i 2018 fikk han også sjansen hos Citroën igjen til å gjøre noen innhopp.

Det endte med en den gang også sensasjonell seier i Spania, og i sesongen etterpå gjorde han også nye innhopp for Hyundai - som endte med blant annet to tredje plasser. Men Loeb hadde altså ikke tatt sin siste seier i VM-karrieren den gang.

Craig Breen ble nummer tre og sørget dermed med to sterke pallplasser til Ford-teamet M-Sport. Oliver Solberg måtte bryte av helsemessige årsaker etter røykutviklingen de har slitt med denne helgen.

Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen vant WRC 2-klassen med solid margin.

Parc Fermé kommer tilbake med mer...

Powered by Labrador CMS