Lovende inngang på polsk rallyhelg for Sindre og Steve

Begge nordmennene i Junior-EM er klare på at de har alle forutsetninger til stede for å kjempe om seier.

Publisert

De har vidt forskjellig utgangspunkt, selv om de sitter i samme bilmodell, en Peugeot 208 R2. For Steve Røkland er det meste av rattrust og ellers lite kjøretrening nå nullet ut, og han er mer enn klar for å kjempe i toppen i EM-løpet i Polen denne helgen.

Sindre Furuseth, her fra Rally Latvia. (Foto: Alexandre Guillaumot / DPPI)

De har vidt forskjellig utgangspunkt, selv om de sitter i samme bilmodell, en Peugeot 208 R2. For Steve Røkland er det meste av rattrust og ellers lite kjøretrening nå nullet ut, og han er mer enn klar for å kjempe i toppen i EM-løpet i Polen denne helgen.

– Det er bare oss det står på nå. Vi er et ganske lite team i depotet med fem mann, en henger, et telt, en krakk, en kokeplate og en mikro som ikke er brukt, men jeg fikk tre mil på test på torsdag og fornøyd med at jeg klarte å sette en så god tid på kvalifiseringen, sier Steve Røkland til Parc Fermé.

Best på kvalifiseringen

Han klinte gjerne til med bestetid på kvalifiseringen, som gir ham førstevalg til å velge startspor for kjøringen som begynner allerede i kveld, før løpet avsluttes søndag. Sindre Furuseth kjørte inn til en fjerdetid, 1,6 sekunder bak Røkland, men tror han har farten inne til å følge Røkland gjennom helgen.

– Det var bare en liten førerfeil som kostet meg gapet opp til Steve. Dette er et løp som krever at man satser, og når man satser, så kan skje. Godt kjørt av Steve, og løpet har raske veier som jeg liker. Det krever mer av mann og note enn bil å prestere i dette løpet, og jeg skal ha et notesystem som passer bra for veiene, konstaterer Furuseth, som igjen tror og forventer at det kan bli nok en helnorsk duell på pallen.

Sist ble det andreplass til Furuseth og tredjeplass til Røkland. Resultater som begge gutta var tilfreds med. I sammendraget er Furuseth på en andreplass, mens Røkland er nede på en sjetteplass. Men av totalt seks runder, så teller bare fire.

Store åpninger i sammendraget

Steve Røkland. (Foto: Gregory Lenormand / DPPI)

Det vil si at Røkland fortsatt har sjans til å henge med i mesterskapet, samtidig som Furuseth i realiteten kjemper helt i teten om han ikke får noe voldsomt dårlig resultat.

– Det er jevnere enn det ser ut som. Vinner jeg nå, så vil jeg i praksis kunne lede om vi stryker de dårligste resultatene vi har. Steve har mer press på seg og må levere i de resterende løpene ettersom han ikke kjørte på Kanariøyene og ikke fikk noe godt resultat på Azorene, sier Furuseth.

Selv brøt Furuseth på Kanariøyene, men har to andre gode resultater som gjør at han foreløpig har råd til å stryke løpet fra Atlanterhavet. Røkland er også motivert til å fortsette sesongen ut og har budsjett til minst ett løp til.

– Gjør vi det bra her i Polen, så kjører vi også løpet i Roma. Så lenge vi har mulighet i mesterskapet, så kjører vi. Så håper jeg at med to gode resultater i Polen og Roma gjør at jeg har mulighet til å kjempe om mesterskapet i finaleløpet i Tsjekkia, konstaterer Røkland.

Powered by Labrador CMS