Måtte kjempe mot bilsyken som kartleser i toppklassen

Frank Tore Larsen ble kastet inn i høyrestolen til Christian August Selmer i tolvte time. Og noen oppdrag kan man ikke si nei til.

Publisert

Så er det slik at Frank Tore Larsen egentlig ikke er så glad i å sitte på med andre. Ikke av redsel, men rett og slett at genene hans sender sterke signaler om at det ikke er noe særlig å sitte på i bil med mindre man tar styringa selv.

Frank Tore Larsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Så er det slik at Frank Tore Larsen egentlig ikke er så glad i å sitte på med andre. Ikke av redsel, men rett og slett at genene hans sender sterke signaler om at det ikke er noe særlig å sitte på i bil med mindre man tar styringa selv.

Men da Christian August Selmers kartleser, kona Anita, måtte trekke seg fredag kveld av private årsaker, så ble ett av Selmers viktigste sponsorobjekter i rallysammenheng hyret inn.

Christian August Selmer og Frank Tore Larsen med et aldri så lite tilbud på SS6. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg kom meg igjennom. Det var en meget spennende og lærerik dag, samtidig som jeg måtte jobbe hardt for å presse meg igjennom, sier Larsen til Parc Fermé, som ikke skjemmes over å innrømme at bilsyke er noe han sliter med.

Leste sist for 10 år siden

Christian August Selmer (høyre) var åpenbart fornøyd med Frank Tores innsats i NM-åpningen på Sigdal. (Foto: Simen Næss Hagen)

Om det ikke var langt unna at lørdagens frokost hadde bestilt returbillett gjennom Larsens indre systemer, så kom han seg igjennom med både kjøredressen og sjela inntakt, og attpåtil levert en god innsats som kartleser.

Frank Tore Larsen har, ifølge eWRC-results.com, Flesbergsprinten i 2008 på CVen som kartleser, den gangen for Petter Rolfsen, og dette var sesongen før han selv begynte å kjøre rally på egenhånd.

– Det var spennende, men jeg har faktisk blitt bilsyk siden jeg var liten. Jeg kan ikke sitte på i en personbil en gang og lese noe ved siden av. Det går ikke for da blir jeg kvalm med en gang, forteller Larsen til dt.no.

Sett bort ifra kvalme så hadde Larsen en god dag på skogen og en relativt god opplevelse i kartleserstolen, som han vil ta med seg videre. Og ikke minst fikk han litt erfaring fra hvordan hans faste kartlesermakker Torstein Eriksen jobber, som forøvrig var på oppdrag for Mads Østberg i NM-runden ettersom de skal kjøre VM sammen senere.

LES OGSÅ: Russer til topps – men Grøndal tok full pott i sesongdebuten

LES OGSÅ: Henning herjet i «brakka si» – og ble imponert over sønnen sin

Gode kjøretips

– For min egen del var det en fin opplevelse å oppleve hvordan Torstein har det under løp, samtidig som jeg håper jeg gjorde en god jobb for Christian August. Det jeg manglet på notelevering tok jeg forhåpentligvis igjen på kjøretips, sier Larsen.

Forrige uke kunne han fortelle at han står over NM for å gi seg selv en siste mulighet til å satse internasjonalt. Derfor var Sigdalsrally aldri aktuelt å stille opp i som sjåfør, selv om han kjente det kriblet i høyrefoten gjennom dagen.

– Inne på etappene hadde jeg mer enn nok med jobben min, men ingen tvil om at det kriblet før start og mellom etappene. Sigdalsrally har noen fantastiske etapper som jeg gjerne skulle kjørt, sier 27-åringen.

De endte til slutt på sjetteplass i klassen og niendeplass totalt, 4:59,9 bak klassevinner og totalvinner Nikolay Gryazin fra Russland.

LES OGSÅ: Opplev NM-åpningen i rally gjennom kameralinsa vår

Powered by Labrador CMS