Nå gjør Parc Fermé større oppussinger i kulissene

Utenom artikkelproduksjon har vi i lang tid jobbet intenst med å optimalisere nettavisen, så her kommer det litt praktiske detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Registrer deg!


For litt over to år siden revolusjonerte vi den tekniske biten på nettsiden ved å bytte publiseringssystem, fra et usikkert og hjemmesnekret Wordpress-oppsett til et profesjonelt og gjennomarbeidet system som Labrador CMS, et system som har hatt en kraftig vekst og er bransjeledende innenfor spesielt fag- og nisjemedier som vi går under.

Dette var en avgjørende overgang for at vi i det hele tatt kunne fortsette, ettersom mye av den tekniske driften nå er satt bort og holdes av profesjonelle fagfolk, samtidig som vi også har fått tatt del i utvikling og testing av nye og oppdaterte funksjoner.

Samtidig har vi ikke vært fornøyd med abonnementsløsningen, som er en tredjeparts integrasjon til Labrador, og noe av det vi har slitt med har også enkelte av dere som abonnerer også fått oppleve direkte. Derfor har vi i over et halvt år nå jobbet med å finne ut av nye løsninger og leverandører som kan optimalisere denne biten av nettsiden ytterligere. Dere som abonnerer på nettsiden fikk også litt hint av hva vi jobber med på e-post forrige uke, og denne mailløsningen vil vi benytte oftere for de av dere som ønsker det.

Nå er vi derimot på god vei og inn i den siste og mest kritiske fasen. Derfor orienterer vi dere lesere nå om at resten av julen og ut året vil være varierende, og primært mye redusert, aktivitet på den journalistiske biten. Det skyldes enkelt og greit at overgangen til et nytt system er svært ressurskrevende, og det er begrenset kapasitet hos oss ellers - og nå ser vi det som svært nødvendig at vi får ferdigstilt det nye systemet som skal gjøre både innlogging og kjøp mye enklere. Målet er å få dette ferdig så tidlig som mulig etter nyåret. I mellomtiden vil også nye kjøp av abonnement ikke være mulig så lenge vi nå bytter plattform. De av dere som abonnerer trenger ikke foreta dere noe spesielt, og når det nye systemet er oppe vil alle aktive abonnenter bli orientert på e-post om de nye og mer fleksible innloggingsprosessene.

Det blir svært spennende, og det nye systemet lover veldig godt for framtiden - både for oss som redaksjon, men ikke minst for dere lesere. Og vi har stor tro på at vår nye løsning og filosofi sammen med vår nye leverandør faktisk kan være med på å påvirke resten av mediebransjen, spesielt innenfor fag- og nisjemedier, på en svært positiv måte i framtiden.

Vi skal ikke bruke altfor mye av egen redaksjonell spalteplass på å fortelle hva vi driver med, men ofte er jobben vi gjør i kulissene både av interesse, men også viktig relevans, for dere som tross alt bruker produktet Parc Fermé. For de av dere som er nysgjerrige og har ekstra interesse for å vite mer hvordan vi jobber, så anbefaler vi dere å signere opp vårt helt nye nyhetsbrev hvor vi fortløpende gir mer praktisk informasjon og oppdateringer på det vi gjør - både på og utenfor bilsportarenaen. Og i disse dager er overgangen til den nye abonnementsløsningen det vi bruker mest tid på å for å sikre en så god og stabil nettavis som mulig i framtiden. 

Powered by Labrador CMS