Marcus Ahlmann Sæter har allerede i sin andre løpshelg begynt å sanke seire på de britiske øyer.

Nå har Marcus etablert seg i toppen i det britiske juniormesterskapet

Men 15-åringen frykter at eksamen kan komme i veiene for neste runde.

Publisert

RACING: Før løpshelgen på Silverstone sist helg var det Martinius Stenshorne det var knyttet mest fokus på som gjestefører for formelbilserien GB3, men i de samme løpshelgene kjøres også Ginetta Junior Championship hvor vi har med en av Stenshornes nærmeste kompiser, Marcus Ahlmann Sæter, med i full sesong.

RACING: Før løpshelgen på Silverstone sist helg var det Martinius Stenshorne det var knyttet mest fokus på som gjestefører for formelbilserien GB3, men i de samme løpshelgene kjøres også Ginetta Junior Championship hvor vi har med en av Stenshornes nærmeste kompiser, Marcus Ahlmann Sæter, med i full sesong.

Og etterpå var det Sæters prestasjoner man til slutt sperret øynene opp for i større grad.

Dårlig vær

15-åringen hadde en erfaringsrik start på sesongen på på Oulton Park, men innkasserte en fjerdeplass som sitt beste. Selv hevdet han at han burde være med å kjempe om seire og pallplasser.

Marcus Ahlmann Sæter under krevende forhold på Silverstone sist helg.

Og under regnværet på Silverstone holdt han ord. Foruten en uheldig start i første løp ble det seier og tredjeplass i de to neste.

– Jeg fikk til en bra tidkjøring der jeg fikk to gode rundetider, så jeg startet som tre og fire så jeg fikk fightet i toppen. Litt uflaks i første løp bare, men så holdt jeg meg i toppen i andre og tredje løp, sier Sæter til Parc Fermé om opplevelsen sist uke.

Det er nesten 30 biler i startfeltet, og Ginetta-mesterskapet er ett av de mest attraktive stedene for britiske førere til å ta steget videre opp fra gokart, uansett om man vil videre i bil eller formelbil senere.

Kjørestrategi fra simulator

Derfor er det ingen selvfølge å komme fra Norge og henge med i toppen.

– Ginetta-serien er ganske ukjent for oss her i Norge, og det er vanskelig å sammenlikne det med andre mesterskap. Men når startfeltet er på 30 biler, så er det alltid noen som er veldig, veldig gode der - og når man da vinner i et slikt felt så vil det alltid være en sterk prestasjon, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Selv fikk Sæter mye igjen for å ha tilbakelagt timesvis med simulatorkjøring på Silverstone. Og selv om bilen han benytter ikke finnes på hans simulator-plattform, så hevder han likevel å ha fått godt bytte av dette når han nå har tatt steget opp i bil fra gokart.

– Spesielt det å fighte, så har jeg gjennom fryktelig mye sim-kjøring også lært meg litt dette å sperre. Når noen prøver seg på en «switchback» på meg, så har jeg klart å komme ut foran dem slik at de ikke får tatt meg, så da får jeg sperret dem i utgangen, forklarer Sæter.

Kan kollidere med eksamen

Neste løp kjøres på Donington Park sist helgen i mai. Sæter skal etter planen kjøre full sesong, men kan møte en liten hindring.

– Jeg er litt usikker på om jeg får eksamen i de tidene der. Men jeg håper ikke det.

– Hva velger du om det krasjer?

– Eksamen er noe jeg MÅ ta, med tanke på videre utdanning. Selv om jeg har valgt å kjøre. Men man kan stryke løp, men da må man ha gode resultater. Han som vant i fjor droppa de to siste løpene, og vant fortsatt mesterskapet, sier 15-åringen fra Ski.

Powered by Labrador CMS