Simen Olsen har fått sitt store internasjonale gjennombrudd i sitt tredje år i Formula Drift. Nå mangler bare enkeltseieren og mesterskapsmedaljen, selv om han faktisk var i posisjon til å sikre gullet på egenhånd sist helg.

Formula Drift:

Nå har Simen tatt over den norske driftingtronen

2023 ble året Fredric Aasbø møtte sin norske overmann. Selv klarer ikke Simen Olsen helt å akseptere det.

Publisert

DRIFTING: – Jeg føler ikke jeg fortjener å slå han før jeg har tatt han i en duell. For den er det han som har tatt hver gang.

DRIFTING: – Jeg føler ikke jeg fortjener å slå han før jeg har tatt han i en duell. For den er det han som har tatt hver gang.

Det sier drifteren fra Sørlandet, Simen Olsen, til Parc Fermé. Nå har han nemlig slått Norges store driftingkonge, Fredric Aasbø, totalt i Formula Drift ved at han sikret fjerdeplassen sammenlagt denne helgen.

Simen Olsen under spektakulære scener på ovalbanen i Irwindale utenfor Los Angeles. Som vanlig ble det atter en høydramatisk finalerunde i Calfornia.

I 2021 ble Olsen kåret til «Rookie of the year» i amerikanske Formula Drift, som anerkjennes som verdens tøffeste driftingmesterskap. Men det er i år han virkelig har fått sitt store gjennombrudd. Hans første pallplass i Englishtown, New Jersey, kunne like gjerne endt med en seier.

– Den var hundre prosent. Den følte jeg var fortjent. I mine øyne burde jeg jo fått førsteplass, men vi er i en dømt sport så det må man akseptere. Det var uansett ikke noe flaks den dagen. Når du tar ut «Odi» (teamkamerat Aurimas Bakchis, jorun.an.), Taguchi og Matt Field, med flere «one more times», så har du tre veldig store samme dag, sier Olsen når han mimrer tilbake på andreplassen.

Nytt drama i California

Siden har han fortsatt med ytterligere to tredjeplasser, og plutselig var han ikke bare på skuddhold til å ta medalje, men han klatret seg også forbi landsmann og regjerende mester Fredric Aasbø.

Sist helg ble alt avgjort i Irwindale i Los Angeles. En finale som utviklet seg til et drama uten sidestykke, og for andre året på rad skulle finalerunden i California bli av den dramatiske sorten.

– Som jeg alltid sier; er du publikum og skal velge deg ett løp, så må du hit. Det er helt sjukt her, sa Olsen til Parc Fermé underveis.

Fredric Aasbø måtte se seg slått i finalerunden allerede i første utsalgsrunde mot sin Toyota-kollega Jhonnattan Castro. Med det mistet han sjansen til både gull og medalje, men for første gang i historien ble han også slått av en annen nordmann sammenlagt.

Kunne ta gull på egenhånd

For da var scenarioet slik at han faktisk kunne ende opp med gull. Fredric Aasbø røk ut i Topp 32 og avsluttet sesongen med en gedigen nedtur etter en sjelden førerfeil. Matt Field gjentok fadesen fra fjoråret med å gå i muren, og jammen skulle ikke den store mesterskapskandidaten Chelsea Denofa få store tekniske problemer og selv ryke ut i 16-delsfinalen.

Alt var nå i Olsens hender, som i år leide seg inn i Feal Suspension Race Team i regi av Aurimas «Odi» Bakchis fra Litauen.

Dersom han klarte bragden han enda ikke hadde klart, ved å totalvinne en runde, så ville han stjele gullet fra de største profilene i sporten de siste årene. Noe som ville vært noe av det mer sensasjonell og absurde i internasjonal drifting denne sesongen fra mannen som kjører en Nissan Silva.

– Det er jo drømmescenarioet som vi håpet på. Nå er det fysisk opp til meg, sa Olsen natt til lørdag.

Røk ut mot trippelmester

Og mens Parc Fermé-redaksjonen hadde lagt seg for kvelden, så skulle nedturen være et faktum bare noen timer tidligere. For Olsen maktet ikke motstanden mot driftingveteranen og trippel-mester Chris Forsberg.

Han røk ut i 8-delsfinalen, samtidig som teamkamerat Aurimas Bakchis tok seg hele veien til finalen. Dermed var det heller mannen fra baltikum som røsket med seg en medalje som outsider ved å sikre sølvmedaljen bak Denofa.

Simen Olsen og Fredric Aasbø takker hverandre for en god duell tidligere denne sesongen. Da var det Aasbø som trakk det lengste strået, internt mellom de norske.

Olsen ramlet fra bronseplass til fjerdeplass sammenlagt. Aasbø falt helt ned til sjetteplass etter å ha ledet sesongen tidligere i år. Tronskiftet blant norske driftstjerner er et faktum. 

– Det føles godt å yppe seg, og vite at i vi i år har gjort en bedre jobb enn mannen jeg har sett opp til i alle fall.  For han er den store inspirasjonen som gjør at jeg er her. Så det er veldig rart… En god følelse, sier Olsen, før han samtidig tenker seg om.

– Han er fortsatt trippelmester. Jeg har alltid hatt lyst til å slå han, og jeg har gjort det sammenlagt nå. Men jeg føler ikke jeg har fortjent å slå han, konstaterer han.

Den norske driftingmesteren har selv hatt store lovord å komme med overfor sin landsmann.

– Han er blitt veldig dyktig og gjør alle de rette tingene. Han spør om alle de rette tingene og har et team som støtter han veldig. Så det blir veldig gøy å se fortsettelsen. Han er absolutt med i mesterskapsfighten, så her er det bare å jobbe på videre, sa Fredric Aasbø til Parc Fermé etter en duell tidligere i år.

Parc Fermé har ikke lykkes i å få et intervju enda med Fredric Aasbø etter helgens finale i Formula Drift. 

Powered by Labrador CMS