Nå må Vettel og Ferrari bevise at de kan matche Mercedes

Hvis ikke er det duket for et relativt overlegent VM-gull til Lewis Hamilton.

Publisert

Fjorårets statistikker skal man være forsiktig med å dra paralleller til i årets VM-sesong, med tanke på at Ferrari på mange felt har utliknet forspranget som Mercedes har hatt på resten av F1-feltet siden motorrevolusjonen i 2014.

(Foto: Steve Etherington)

Fjorårets statistikker skal man være forsiktig med å dra paralleller til i årets VM-sesong, med tanke på at Ferrari på mange felt har utliknet forspranget som Mercedes har hatt på resten av F1-feltet siden motorrevolusjonen i 2014.

På italienske Monza var det ikke annet å forvente enn at Lewis Hamilton skulle toppe listene både etter kvalifisering og i løp med sin motorsterke Mercedes, og briten leverte varene som forventet. Sebastian Vettel og Ferrari misset fullstendig på kvalifiseringen da det gjaldt som mest, og gjorde løpshelgen på hjemmebane enda vanskeligere - selv om han nok skulle slitt med å holde følge med den triple verdensmesteren i Mercedes.

LES OGSÅ: Denne startgriden hadde du neppe sett for deg på Monza

Med Hamilton-seier, og Vettel på tredjeplass ved at Valtteri Bottas snek seg mellom tittelkjemperne, så passerte Hamilton nå tyskeren for første gang denne sesongen, men han leder ikke med mer enn tre poeng før det gjenstår syv løp. Det er med andre ord fremdeles 175 poeng å kjempe om, men hvis vi skal snakke litt mot oss selv og likevel se på statistikken fra de siste årene, så taler den til enormt stor fordel for Hamilton.

Med andre ord - dersom Sebastian Vettel drar i land en VM-tittel i år, sin eventuelle femte og første siden 2013, så er den aller høyst fortjent.

Hvem avgjør tittelen i år? Avgi din stemme nederst i saken!

LES OGSÅ: Disse statistikkene kan Hamilton toppe før han legger opp

For på de siste syv løpene i fjor, eksakt samme rekkefølge på baner som i år, så scoret Lewis Hamilton intet mindre enn 130 poeng av 175 mulige. Likevel holdt det ikke til VM-tittel det året, da Nico Rosberg tok lagkameraten sin til slutt med fem poengs margin. Sebastian Vettel derimot, riktignok i en mindre konkurransedyktig Ferrari den gang enn i år, scoret kun 69 poeng, altså så å si halvparten av hva Hamilton gjorde. Og begge brøt for ordens skyld Malaysias Grand Prix det året.

Men - dette var i fjor, sesongen i år har vært langt mer åpen enn de tidligere årene, og de aller raskeste banene på kalenderen er nå unnagjort, slik at det etter alle solemerker først og fremst vil dreie seg om sjåføren og ikke bilen når VM-tittelen skal gjøres opp.

[poll id="5"]

LES OGSÅ: Sebastian Vettel forstår ikke hvorfor fans ønsker å ta selfie med ham

[td_block_ad_box spot_id="custom_ad_2"]

Powered by Labrador CMS