Slik så det ut da Josef Newgarden krysset mål på lørdag. Det ble siste gang han så målflagget denne helgen.

Newgarden felt av egen bil etter å ha heldominert helgen

Penske-føreren så kun målflagget én gang etter at en teknisk feil felte Josef Newgarden fra klar ledelse i søndagens løp på Iowa-banen.

Publisert

INDYCAR: Josef Newgardens helg på Iowa-banen var intet annet enn perfekt fra start. Et perfekt oppsett fulgt av et perfekt gjennomført løp på lørdagens 250 mile lange løp sikret en soleklar seier.

INDYCAR: Josef Newgardens helg på Iowa-banen var intet annet enn perfekt fra start. Et perfekt oppsett fulgt av et perfekt gjennomført løp på lørdagens 250 mile lange løp sikret en soleklar seier.

Etter alt å dømme skulle vi så servert samme historie også på søndagen. Løpet startet på en god måte i front. Litt kjemping med hans lagkamerat i pit skulle heller ikke stoppe han. Newgarden rett og slett dominerte og virket helt ustoppelig.

TV-produsenten gikk over til pause, alt virket som normalt og Penske hadde åpenbart kontroll på løpet. Sekunder etter peker plutselig bilen til Newgarden feil vei, og ikke overraskende nok betød det nærkontakt med barrieren.

— Jeg vil gråte... Jeg er så lei meg på vegne av teamet. Jeg aner ikke hva som skjedde. Det var et godt løp, men jeg føler meg skikkelig dritt på vegnet av laget, forteller lørdagens vinner til NBC etter en kort tur til legesenteret.

Fra TV-bildene kunne det se ut som at bakhjulsopphenget på høyre side kollapset på amerikanerens bil. I slutten av sendingen bekreftet også teamet at det muligens var et problem med demperen som forårsaket snurringen.

— Penske er best, dette skjer vanligvis aldri men kanskje vår tid var omme. Vi har ikke råd til dette i år, men vi skal kjempe tilbake. Vi har et flott team, avslutter en rørt Newgarden.

Newgarden har fire seiere denne sesongen, flest av alle. Men mangelen på konsekvente resultater gjør at den tidligere mesteren kun ligger på en delt tredjeplass med Scott Dixon.

Powered by Labrador CMS