De tre mest suksessfulle førerne i helgens «double-header» på Iowa. Fra bunnen, Will Power, Pato O'Ward og Josef Newgarden.

IndyCars «double-header» på Iowa oppsummert på ett minutt

Løpene på Iowa leverte hele helgen med spennende racing på mesterskapets korteste bane.

Publisert Sist oppdatert

INDYCAR: Dobbeltløpene på Iowa-banen startet med mye spenning lørdag kveld. Svenske Marcus Ericsson som kunne krone seg til Indy 500-mester i år, kjempet titt og ofte i toppen med tidligere mestere og lagkamerater Josef Newgarden og Will Power.

Lengre bak i feltet var det også harde kamper om plassene. Jimmie Johnson som er i sin andre IndyCar-sesong hadde uflaks i starten av løpet med en liten snurring. Men det var fort glemt da han viste de andre førerne og fansen at ferdighetene fra NASCAR-suksessen hans fortsatt var til stede.

Dessverre gikk løpet i feil retning for den andre svensken i feltet. Felix Rosenqvist fikk en snurring på hans bil i sving én og møtte barrieren i lav fart. Til tross for et lite sammenstøt var det såpass store skader på hans bil til at han ikke kunne fullføre.

Intens sluttduell

I slutten av løpet bydde Johnson på mer dans for tidligere Formel 1-fører, Romain Grosjean og seks ganger IndyCar-mester, Scott Dixon. Trioen kjempet på tvers av hele banen og det var på et punkt umulig å si hvem som ville komme seirende ut av duellen.

Johnson hadde brukt opp dekkene sine da løpet nådde sin slutt, i likhet med Ericsson. De to Chip Ganassi-førerne ble tatt igjen med en runde da det nærmet seg slutt. Og igjen gikk Newgarden seirende ut på en bane han har for vane å være svært god på.

Felt av bakhjulsoppheng

Noen repetisjon av seieren skulle det ikke bli for Newgarden. Penske-føreren var uheldig å knakk bakre hjuloppheng. Det sendte Newgarden opp i barrieren og åpnet løpet på vidt gap for de andre etter å ha dominert på samme vis til det punktet.

Pato O'Ward hadde full kontroll i ledelse etter Newgarden røk i barrieren.

NASCAR-legenden Jimmie Johnson viser på dag to at han virkelig har fått godfølelsen i bilen på oval. Han og Ericsson hadde en duell mot slutten av løpet, der Ericsson måtte vike til sin lagkamerat.

Like bak hang en annen nykommer på ovalbanene for i år, Grosjean. Han og hadde på et punkt heng på Johnson men da dekkene sluttet å fungere raste han bakover i listene, men fortsatt høyt nok oppe til en niendeplass.

Over mål først var mexicanske Pato O'Ward i det 300 miles lange løpet. Han tok dermed sin andre seier for sesongen, men sin første på oval i år. Hans lagkamerat, Felix Rosenqvist hadde og en til dels bedre dag og fullførte på en syvende.

Powered by Labrador CMS