Ola (19) herjet på asfalten sist helg – og nå øyner han muligheter i Rally-EM

Smarte og rutinerte valg gjorde at Ola Jr. Nore virkelig utfordrer Steve Røkland om NM-gullet. Samtidig vil han ut av Norge så fort som mulig.

Publisert

– Jeg har hele tiden sagt at jeg går all-in. Blir det ikke noe suksess etter 2021, så skal jeg gi meg mens leken er god, konstarer den ambisiøse unggutten fra Norefjell.

Ola Jr. Nore. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Jeg har hele tiden sagt at jeg går all-in. Blir det ikke noe suksess etter 2021, så skal jeg gi meg mens leken er god, konstarer den ambisiøse unggutten fra Norefjell.

For mens Steve Røkland har vært en ubestridt ener i norsk målestokk med drift på to hjul, så fikk NM-lederen virkelig smake sin egen medisin med tempoet til Ola Jr. Nore under Rally Grimstad sist helg. Feil dekkvalg, men uansett ikke godt nok tempo til å matche 19-åringen, gjorde at gutten i oransje bil tok sin andre strake seier på sørlandske asfaltveier.

– Det var jo moro å slå han. Men samtidig er det jo her jeg må ta’n. Dette er det løpet som passer meg best med tanke på bilen og sånt, sier Nore.

Gjennomtenkt taktikk før løpet

Og legger til at han og kartleser Veronica Engan gjorde en del taktiske valg i forberedelsene som vitner om god rutine for å være så godt preppet som mulig.

– Vi satte på regndekk bak, og hadde to ekstra sett med.Så vi kjørte først på tørrværsdekk på første etappa, så byttet vi til regnværsdekk på den andre etappa. Etappene var så korte at regnværsdekkene rakk aldri å gå for varme. Så det fungerte veldig bra.

Og på gjennomkjøringen skjønte jeg at det ville forbli fuktig der det var tett skog, mens sola andre steder kunne tørke opp veien på løpet - selv om det var bløtt på gjennomkjøring. Og det følte jeg også fungerte bra, sier Nore, som også takker Ola Dahl for gode og rutinerte råd.

Røkland erkjente at han måtte se seg slått på ren fart denne helgen. Skuffet, men i full respekt for erkerivalen i NM. Han lar seg imidlertid ikke bekymre.

– Vi tar han på Sørlandet, sa Røkland med et lurt smil på regrupperingen i Grimstad.

Skulle Nore imidlertid slå ham på Sørlandet, så vil det være poenglikt dem i mellom før NM-finalen i Aurskog-Høland dersom Nore vinner og Røkland blir nummer to. Nore håper han kan ha «fair» sjans på NM-gullet, selv om Røkland blir en vond nøtt å knekke.

Nære lukrativ Renault-kontrakt

Uansett tenker han lengre frem enn som så. For egentlig var planen allerede i år å kjøre full EM-sesong. Parc Fermé kjenner til at Nore hadde på plass en avtale med tyrkiske Toksport, samme team som drifter Eyvind Brynildsens satsing, men ta Toksport vendte snuta mot Rally-VM, forsvant også mulighetene for Nore i Junior-EM med den helt nybygde Renault Clio-bilen med full fabrikkstøtte fra Frankrike.

Ola Jr. Nore. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Nore bekrefter også at dette var planen, og innrømmer at han er skuffet over at den satsingen nå forsvant i år.

– Tanken var at jeg kunne prøve i år, og ha med eget budsjett til kjøringen - men at jeg kanskje kunne fått full fabrikkstøtte av Renault gjennom Toksport neste år, erkjenner Nore.

Men han sikter seg likevel inn på enkeltløp, selv om koronasituasjonen har gjort det vanskelig å satse med egen bil og eget team.

– Men vi gjør fortsatt alt vi kan for å få det til. Og vi er på utkikk etter team som kan ha bil og slik i orden til dette. Så jeg håper at det går an å få kjørt et eller to løp senere i år. Også håper jeg det finnes nye muligheter for neste år igjen, sier 19-åringen, og legger til at det er ganske så usannsynlig å stille med sin egen Opel Adam R2.

– Jeg kjører gjerne en Ford Fiesta eller Peugeot 208 hvis det er en bil som et team har ledig.

Powered by Labrador CMS