Rallycross-EM: Best da det gjaldt som mest - nå er Andreas Bakkerud europamester i toppklassen

Publisert
(Skjermdump: RX+ All Live)
(Skjermdump: RX+ All Live)

RALLYCROSS: Alt stemte for Andreas Bakkerud gjennom hele løpshelgen da europamesterskapet i RX1 skulle avgjøres på legendariske Spa-Francorchamps. Tre av fire seire i kvalifiseringsomgangene, i tillegg til én andretid, ga ham full pott i mesterskapspoengene som deles ut før finalene. Han lå bak franske Fabien Pailler i mesterskapet med to poeng før helgen, men ironisk nok hadde verken Bakkerud eller Pailler tatt noen finaleseire hittil i år.

Men da alt skulle avgjøres i semifinale og finale så var det ingen som kunne tukte bergenseren, som fylte 30 år søndag. Han hadde full kontroll på startene fra pole position, tok seieren i semifinalen og gjentok bedriften i finalen uten å være i nærheten av truet. Dermed tok han sin første EM-seier for sesongen og hans første EM-gull i toppklassen var i boks. Dette er forøvrig hans tredje EM-gull i samlingen etter at han ble mester i Super1600-klassen i 2011 og 2012.

– Det er så villt. en stor takk til ESmotorsport, Monster Energy og Bakkerud Blue som har gitt meg denne muligheten. Men Fabien gjorde det ikke enkelt for meg. Jeg var veldig nervøs, men jeg føler meg sterk og komfortabel i en slik situasjon. ESmotorsoprt har gjort en knalljobb denne sesongen, jeg håper vi kan ha en lys framtid sammen, sa en svært lykkelig Bakkerud i seiersintervjuet ettermål.

Han fikk også dele ut noen ord på norsk op oppfordring fra VM-reporter Molly Pettit.

– Helt villt. Jeg er halvveis til 60. I går var jeg ung og lovende. Nå er jeg sykt lovende. En fantastisk dag. Sola skinner og blå himmel. I kveld skal vi feire, jublet 30-åringen.

LES OGSÅ: Flaks og tilfeldigheter har fått han på startlistene – og plutselig kan Andreas bli europamester igjen

Powered by Labrador CMS