Seieren til Eirik Hesla Berget er ikke bare en sportslig triumf, men også lønn for et strev helt utenom det vanlige. For tre år siden kunne vi nemlig fortelle om Eiriks helt spesielle sykdomsbilde, som han nå viste hvordan det var mulig å overvinne.

Så kom seieren etter flere år med motgang

Bare å få lov til å kjøre rallycross var en seier i seg selv. Men nå har Eirik Hesla Berget endelig fått smaken på den virkelige sportslige triumfen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Du husker kanskje saken vi hadde for noen år tilbake på hallingdølen Eirik Hesla Berget, som med en helt spesiell diagnose nesten ikke fikk tatt førerkort en gang. Og hvor det virket smått sprøtt at denne type diagnosen er forenlig med å kjøre fort med bil.

RALLYCROSS: Du husker kanskje saken vi hadde for noen år tilbake på hallingdølen Eirik Hesla Berget, som med en helt spesiell diagnose nesten ikke fikk tatt førerkort en gang. Og hvor det virket smått sprøtt at denne type diagnosen er forenlig med å kjøre fort med bil.

Men drøye tre år senere har altså gjennombruddet kommet. 22-åringen har nå tatt sin første seier i RallyX-serien, i Supercar Lites-klassen. Det skjedde under lørdagens finale når sirkuset hadde tatt turen nordover til svenske Älvsbyn og deres spektakulære rallycrossbane.

– Det er virkelig ikke lett å sette ord på hvor mye det betydde å dra i land denne seieren! Det betyr ufattelig mye, utbryter en svært lettet Berget overfor Parc Fermé.

Første pallplass ble seier

I finalen startet Berget bakerst, og kom ut sist til å begynne med. Med det tok han opså alternativsporet på første forsøk. Det tjente han etterhvert på, men også Casper Jansson fikk problemer på den påfølgende runden, samtidig som Lukas Andersson ble stående i første sving etter tett duell fra første rad. 

Med fire runder igjen var Berget nå oppe på en andreplass og hadde bare danske Tobias Daarbak foran seg, som hadde alternativsporet til gode. Men dansken kom ut rett foran Berget før siste runde og lå an til å sikre seieren.

Men i utgangen av aller siste sving døde bilen til Daarbak ut, og med det kunne Berget snike til seg seieren rett foran nesetippen på dansken. Dermed var champisflaska og øverste trinnet på pallen et faktum for hallingdølen.

– Dette er min første seier i rallycross. Faktisk min første pallplass også! Vi var nære på i Tierp, med fjerdeplass i finalen der, men i helgen satt det, slår han fast.

– Alt er mulig

Sportslig sett har han møtt på mye motgang og læring gjennom de sesongene han har vært aktiv, men små steg er hele tiden blitt tatt i takt med knallhard jobbing - både på banen og med budsjetter. Men også både fysisk og mental trening, i tillegg til simulatorkjøring, har vært noe som Eirik har viet svært mye tid til for å komme seg opp og fram.

– Det er jo ingen hemmelighet at jeg har hatt en del motgang/stang ut i motorsporten, og med forhistorien til hele satsingen min, så er denne seieren virkelig en drøm i oppfyllelse. Ett av målene mine med satsingen har vært å bevise at alt er mulig om man vil det nok, og det følte jeg vi fikk til i helgen, sier han.

Powered by Labrador CMS