Selvtillit-boosten som gir Sindre håp om å ta EM-gull i år

Beviste styrken på asfalt sist helg. Nå har Sindre Furuseth fire sjanser på seg til å bli europamester.

Publisert

Før helgen kunne vi fortelle at Sindre Furuseth skulle reise til Tyskland for å måle krefter i det danske mesterskapet på asfalt, et underlag han velger å spesialisere seg på.

Sindre Furuseth fra Minirally Syd, eller ADAC Cimbern Rally som det lokalt. (Foto: Lars Rangnes)

Før helgen kunne vi fortelle at Sindre Furuseth skulle reise til Tyskland for å måle krefter i det danske mesterskapet på asfalt, et underlag han velger å spesialisere seg på.

Og det er ikke uten grunn.

For Furuseth skal i år satse på Junior-EM for tohjulsdrevne rallybiler, hvor han har plukket seg ut fire av seks løp, hvor det er nettopp de fire beste som teller. To av dem på asfalt, to på grus. Og Furuseth har hårete ambisjoner.

Vant med god margin

– På bakgrunnen av tempoet vi viste i Barum i fjor og det tempoet jeg viste nå i helgen, så er det ingen grunn til at vi ikke skal ha som mål om å vinne. Vi må forberede oss ordentlig, og jeg vet jeg har tempoet til å vinne på grusløpene samtidig som jeg viser en stigende kurve på asfalt, sier Furuseth til Parc Fermé.

Under Minirally Syd, som løpet het i det danskemesterskapet selv om det gikk på tysk jord, så vant 24-åringen klassen med 52 sekunders margin til andremann, med fem av seks etappeseire i klassen. Mange dansker lot seg overraske over nordmannens tempo, og han lot seg også overraske litt selv.

– Over all forventning. Det gikk veldig fort, og jeg kjente at det er noe av det beste jeg har gjort i en rallybil. Men det var enkle og «smoothe» veier, og når vi kommer til EM så blir det mer humpete og mer opp og ned. Gode noter og godt oppsett er nøkkelen der, sier Furuseth, som har med seg svenske Jim Hjerpe i kartleserstolen.

Av de fire EM-løpene han skal kjøre, så går de to første på asfalt. Først i Roma i Italia, før det bærer over til Barum Rally i Tsjekkia, løpet han kjørte i fjor hvor han målte krefter mot de beste tohjulstrekkerne.

Tøffere utfordringer i EM

Nå vil han altså kjempe helt i toppen.

Sindre Furuseth, her som tilskuer fra Numedalsrally. Nå har sesongen omsider også startet for ham. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Med farten jeg hadde nå i Tyskland, så bør jeg kunne kjempe om EM-seire. Men det er klart - det kommer andre faktorer og andre store utfordringer der, i tillegg til at løpene er lengre, sier Sindre.

Samtidig er det ikke være eller ikke være for rallykarrieren basert på sammenlagtresultatet i år. EM-gullet er den store drømmen, men det er ikke mesterskapet i seg selv som er det viktigste for hans videre satsing.

– De andre kjører seks løp, mens vi har kun fire forsøk uten å stryke et løp. Målet er ikke nødvendigvis mesterskapet som sådan, men jeg har lyst til å vise at jeg i stor grad «all over» viser at jeg kan være den raskeste sjåføren. Det blir fire forskjellige løp, men er man jevnt over topp to til fire, så er man komplett, sier Furuseth. 

Powered by Labrador CMS