Sensasjonell 24-timersseier for Christian og BMW-fabrikkførerne

– Jeg kan virkelig ikke tro det, sier nordmannen.

Publisert

Tyske Philipp Eng fikk æren av å ta Walkenhorst Motorsport, et fabrikkstøttet team i Blancpain-serien, sin bil over målstreken, bare 10 sekunder foran ROWE Racing i identisk bil.

Tyske Philipp Eng fikk æren av å ta Walkenhorst Motorsport, et fabrikkstøttet team i Blancpain-serien, sin bil over målstreken, bare 10 sekunder foran ROWE Racing i identisk bil.

Én av tre personer i hovedrollen for Walkenhorst denne helgen var norske Christian Krognes, som for første gang fikk kjøre for dette toppede teamet - selv om Krognes kjenner godt til Walkenhorst fra sin karriere i VLN-serien i Tyskland.

Gjennom hele døgnet siden lørdag ettermiddag har teamet ligget helt i toppen gjennom hele løpet og holdt seg unna store uhell. Og etter 24 timer med kjøring for teamet klarte Krognes nesten ikke forstå hva han hadde vært med på.

– En helt utrolig helg fra start til mål. Jeg kan virkelig ikke tro det, sier Krognes i TV-intervjuet like etter målgang.

Totalt 511 runder fordelt på 23 pitstop er gjennomført i løpet av ett døgn med deres BMW M6 GT3. Krognes kjørte flere Blancpain-runder i fjor, deriblant 24-timeren på Spa, men dette var første gang han kjørte sammen med to helprofesjonelle førere i denne serien.

Christian Krognes har en semi-profesjonell kontrakt til sammenlikning, ved at han ikke får lønn for å kjøre, men slipper også å bidra med penger for å kjøre.

I tillegg hadde Walkenhorst Motorsport sin bil nummer 34 blant de yngste ekvipasjene gjennom hele løpet.

– Dette er så fortjent. Det kan ikke beskrives. Da en time gjenstod, så skjønte vi plutselig at vi kunne vinne. Vi et ungt team, og det å vinne ett av de største GT-løpene i verden er ubeskrivelig, sier Krognes.

Tom Blomqvist, sønnen til rallylegenden Stig Blomqvist, er også fabrikkfører for BMW og er svært stolt over prestasjonen.

– At dette lille teamet klarer det, overgår alle forventninger. Christian og Philipp har gjort en fantastisk jobb hele veien, sier svensk-briten.

Powered by Labrador CMS