Showmannen Olav tok driftingstjerna med felgen

En ekstraomgang, et punktert bakdekk og en semi-godkjent salto ble hovedingrediensene da Olav Haugen Hasdal sa takk for sist overfor Formula Drift-profilen Simen Olsen.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: På en klissvått gokartbane på Starmoen utenfor Elverum skulle norgeseliten i drifting gjøre opp seg i mellom i klassene Pro og Pro 2. Og som det alltid pleier å være i norsk drifting, så var det spenning til siste slutt.

Olav Haugen Hasdal er sikkert til inspirasjon for mange yngre driftere, men det er liten tvil om at han selv har latt seg shoey-inspirere av Formel 1-stjerna Daniel Ricciardo.

DRIFTING: På en klissvått gokartbane på Starmoen utenfor Elverum skulle norgeseliten i drifting gjøre opp seg i mellom i klassene Pro og Pro 2. Og som det alltid pleier å være i norsk drifting, så var det spenning til siste slutt.

Foruten Formula Drift satser Simen Olsen også er hjemme mot resten av grasrota, og til tross for at han nå regnes for å være en verdensstjerne, så er det ikke enkel motstand han møter i gamlelandet. Og atter en gang var det friskusen i A-klasse-Mercedesen Olav Haugen Hasdal han skulle møte til kamp i finalen.

Olav Haugen Hasdal i «chase» på Simen Olsen. Det ble svært jevnt mellom driftingprofilene, og ekstraomganger - såkalt «one more time» måtte til. Da var det Olav denne gang som trakk det lengste strået.

Det måtte ekstraomganger til etter at de leverte hver sine jevne «runs», med silkemyk kjøring, pene overganger og god respekt for hverandres plass ute på den tekniske gokartbanen. Under «chase-runet» til Hasdal sendte han en liten touch på bakenden til Olsen, men med en ekstraomgang - såkalt «one more time» - fikk Olsen også sin rettmessige 10-minutter til å ta en sjekk på bilen.

Like jevnt skulle det bli også i ekstraomgangene, og dramatikken toppet seg helt på tampen inn i siste sving der gummien slås av felgen på Hasdals høyre bakdekk. Han tapte noe terreng i siste sving, men holdt likevel en feilfri drift hele veien inn over mål.

– Må avslutte med stil

Dommerne måtte nå kåre en vinner etter at ekstraomgangen var unnagjort, og på seierspallen på start-mål-langsiden på gokartbanen var det Hasdal som kunne strekke armene i været, etterfulgt av en slags hybrid av framoverlent kråke og salto før han kunne ta steget opp på pallen. Og dette til revansje fra sesongstarten i Skien, hvor det var Olsen som trakk det lengste strået foran nettopp Hasdal.

– Man må avslutte med stil. De siste 100 meterne gikk på en del felg. Og ta en seier på det viset der, det smaker helt vanvittig godt, sier en jublende glad Hasdal etter at seieren var et faktum.

I finalepoeng har han og Olsen nå tatt like mange poeng med en seier og en annenplass hver, men Hasdal kvalifiserte på topp mot Olsens tredjeplass, og Hasdal hadde også en bedre kvalifisering i Skien hvilket gjør at han nå leder NM etter to av tre runder.

– Helt sinnsykt. For en dag og for en prestasjon. Med det klientellet her så må du ha alle elementer på plass. Du kan ikke stille opp og forvente en seier, sier mannen fra Gjerstad, nordøst i Agder.

Slo ut erkerivalen

I Pro 2-klassen skulle tidligere rallycrossfører og RX2-mester Henrik Krogstad nå finalen i sin aller første sesong som driftingutøver.

Seierspallen i Pro 2, fra venstre Henrik Krogstad, Daniel Albertsen Lian og Marius Bekkevold.

Der skulle han få motstand av finalist fra sesongstarten, Daniel Albertsen Lian, som nå så sitt snitt til å ta over NM-ledelsen ettersom Skien-vinner Marius Bekkevold måtte ta til takke med en bronsefinale etter å ha blitt slått ut av nettopp Lian.

Det skulle bli en jevn finalebatalje mellom Lian og Krogstad, og Krogstad fikk også skryt av speakerne der de tenkte at den gamle rallycrosserfaringen kunne komme til nytte under såpass krevende forhold som det var på Starmoen.

Men etter også her en «OMT» skulle seieren til slutt gå til Nord-Norge og Lian. Og det var liten tvil om at det smakte godt med seier for BMW-føreren.

– Jeg hadde forventet å være i toppen, og da vi kvalifiserte på fjerdeplass og skulle møte Bekkevold i Topp 4, så ble jeg litt nervøs. Han er min forventede erkerival i år, og at jeg slo han ut og ta det hele veien til topp er jeg veldig fornøyd med.

Under får du full sluttspill-tabell fra NM-runden på Starmoen i henholdsvis Pro og Pro 2.

Powered by Labrador CMS