Andrea Kimi Antonelli.

Slik reagerer Stenshorne Antonellis mulige Formel 1-sjanse

Martinius Stenshorne og Andrea Kimi Antonelli har knivet om seier i flere år. At Antonelli nå kan få en plutselig Formel 1-sjanse er nordmannen positiv til.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: For Williams har årets sesong i stor grad handlet om mangelen på reservedeler, og det faktum at de er et av tre team som fortsatt ikke har plukket poeng i årets mesterskap. 

FORMEL 1: For Williams har årets sesong i stor grad handlet om mangelen på reservedeler, og det faktum at de er et av tre team som fortsatt ikke har plukket poeng i årets mesterskap. 

Samtidig er differansen mellom teamets to førere, Alex Albon og Logan Sargeant, fortsatt av betydelig karakter. Ryktene skal ha det til at amerikaneren ikke får fortsette i teamet, men ifølge teamsjef James Vowles er per nå ingen andre førere på vei inn. 

– For øyeblikket må Logan gjøre seg fortjent til setet, han har noen tøffe mål hvor han må komme mye nærmere Alex. Men det er for øyeblikket ingenting på radaren for å erstatte han, slår Vowles fast. 

Søker om superlisens

Rapporter fra paddocken tyder likevel på at Sargeants erstatter allerede i år potensielt kan bli Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli. FIA har mottatt en forespørsel om å innvilge en superlisens til Antonelli. Unggutten har nok superlisens-poeng, men han fyller ikke 18 år før i august. Etter Max Verstappens tidlige inntog i sporten ble aldersgrensen for å kjøre Formel 1 satt til 18 år. 

Logan Sargeant er inne i sin andre Formel 1-sesong, og med mindre resultatene bedrer seg drastisk ser det ut til å bli hans siste.

Det er langt fra sikkert at Antonelli kan innvilges en superlisens ettersom det vil medføre en omfattende prosess fra forbundets side i flere instanser. Det er også uklart om det er gjort kun for at han kan kjøre fredagstreninger eller om man ønsker å gjøre det mulig for Mercedes-junioren å kjøre løp. Uansett har rapportene satt fyr på ryktebørsen. 

Antonelli kjørte i fjor Formula Regional Europa mot blant annet Martinius Stenshorne, som ga italieneren sterk motstand i kampen om tittelen. Så hoppet Antonelli i år rett over Formel 3 og ble sendt til Formel 2, hvor han hittil i år har en fjerdeplass som beste resultat. I tillegg har han blitt rullert inn i et omfattende testprogram med Mercedes’ tidligere Formel 1-biler, og han skal nylig ha imponert under en test på Imola. 

Williams-sjefen følger tilsynelatende ikke med på hvordan de testene utspiller seg. 

– Jeg vet ingenting om hva som foregår med Mercedes-testene akkurat nå, sa Vowles. 

– Vi ser som alle andre på hvor vi vil være med førerkabalen for neste år. Og vi har vårt juniorprogram. I Kimis tilfelle kan jeg ikke egentlig vurdere hvilket nivå han er på, fortsetter han. 

Stenshorne positiv

Martinius Stenshorne har i flere år konkurrert mot Andrea Kimi Antonelli både i gokart og i formelbil, her fra Stenshornes seier på Mugello i fjor.

Med norske øyne kan Antonellis eventuelle Formel 1-sjanse spille positivt inn ettersom at både Dennis Hauger og Martinius Stenshorne har slått supertalentet ved flere anledninger.

Det gjelder ikke minst Martinius Stenshorne som vant like mange løp som Antonelli i fjorårets FRECA-sesong, og som frem til en liten formdupp på høsten virkelig presset på i tittelkampen. 

Stenshorne som i motsetning til Antonelli tar den vanlige veien via Formel 3 ser positivt på muligheten for at Antonelli eventuelt kan få et tidlig hopp opp til Formel 1. 

– Tenker det bare er bra fordi jeg viste at jeg kunne fighte med han i fjor og være like rask, skriver Stenshorne i en tekstmelding til Parc Fermé.

I siste episode av Parc Fermés podkast «Av med hjelmen» hvor Stenshorne er gjest snakker han om det samme. 

– For meg er det egentlig det samme, men det er jo fint å se at en jeg har fightet med og vært så nærme gjør det så bra og kanskje kjører Formel 1 neste år, sa Stenshorne i episoden.

– Tenker du at om han kjører Formel 1-bil i år og er god nok, da er jeg også god nok?

– Ja jeg tenker jo det. Jeg var jo like rask som han i fjor, det var bare det at det var noen helger der det ikke gikk så bra for meg og jeg tok null poeng mens han tok ganske mye, men når jeg hadde en bra løpshelg var jeg like god som han om ikke innimellom bedre, sa Stenshorne.

Powered by Labrador CMS