Dennis Hauger i aksjon på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi i det som er årets siste løpshelg i Formel 2.

Formel 2, Abu Dhabi:

Solid kvalifisering i årets siste løpshelg

Alt ligger til rette for en spennende sesongavslutning, og Dennis Hauger har gitt seg selv gode forutsetninger før helgens to løp i Abu Dhabi.

Publisert Sist oppdatert

Formel 2, Abu Dhabi - kvalifisering

1) Jack Doohan, Virtuosi, 1:35.567

2) Victor Martins, ART, +0.224

3) Kush Maini, Campos, +0.409

4) Zane Maloney, Carlin, +0.498

5) Ayumu Iwasa, DAMS, +0.518

6) Dennis Hauger, MP, +0.601

7) Richard Verschoor, VAR, +0.660

8) Isack Hadjar, Hitech, +0.663

9) Frederik Vesti, Prema, +0.707

10) Enzo Fittipaldi, Carlin, +0.715

FORMEL 2: Dennis Hauger har ingenting å kjempe for i sammendraget av enorm betydning, men er innenfor rekkevidde til å passere både Enzo Fittipaldi og Richard Verschoor til en syvende totalt, og han slo begge disse på dagens kvalifisering.

Innledningsvis så ikke kvalifiseringen kjempelovende ut, der Hauger plasserte seg på en 14. plass. Men i det aller siste forsøket helt på tampen så fikk han klamret til seg det som ble en sjettetid, noe som gir relativt gode startposisjoner for begge løp. Morgendagens sprintløp skjer fra femte startposisjon, mens avslutningen på året med hovedløpet søndag blir altså fra sjette startposisjon.

– Det var frustrerende med første settet, og det var vanskelig å finne grensene. Vi gjorde en liten endring mot slutten av kvalifiseringen, og det hjalp. Fikk også beskjed av ingeniøren min om å gi alt i siste runde. Det var helt i grenseland i tre av svingene, så sjetteplass er OK, oppsummerer Dennis etter kvalifiseringen.

Dog blir det ekstremt spennende i kampen om gullet. Etter fredagens poengivende kvalifisering, der det forøvrig var Jack Doohan som tok beste startposisjon, så er det 37 poeng til å kjempe om.

Theo Pourchaire har en tilsynelatende solid ledelse på danske Frederik Vesti med 25 poengs margin, som igjen leder med 14 poeng til Ayumu Iwasa. Men - Pourchaire hadde en elendig kvalifisering og ble bare nummer 14 og må starte begge løpene langt utenfor poengplass.

Vesti på sin side burde også utnyttet denne muligheten bedre, men ble bare nummer ni. Det gir riktig nok andre startposisjon til sprintløpet, men har likevel en litt større jobb å gjøre søndag dersom han skal rappe gullet foran nesa på Pourchaire. Det sagt, en hovedløpsseier gir 25 poeng, så sjansene ser betydelig bedre ut for dansken nå enn hva den var før helgen.

Powered by Labrador CMS