Martinius Stenshorne.
Martinius Stenshorne.

FRECA Hockenheim, kvalifiseringer:

Stenshorne avslutter sesongen fra første rad

Martinius Stenshorne har kjørt sine siste kvalifseringer for sesongen. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne og resten av FRECA-førerne avslutter denne helgen sesongen på tyske Hockenheim. Ettersom de har selskap av flere andre mesterskap, blant annet DTM med Dennis Olsen og ADAC GT4 med Emil Gjerdrum, var det ikke tid til å kjøre både kvalifisering og løp søndag.

Derfor ble kvalifiseringen til søndagens løp kjørt fredag ettermiddag. Hokksund-gutten kjørte i den andre gruppen hvor han var raskest med tiden 1:36,819, men teamkamerat Tim Tramntiz som kjørte i den andre gruppen var raskere og det er dermed tyskeren som starter i pole position med Stenshorne ved siden av seg på første rad. Det er nettopp Stenshorne og Tramnitz som kjemper om andreplassen i mesterskapet som nordmannen før sesongens to siste løp innehar med 22 poengs margin.

I den andre kvalifiseringen som altså gjelder for lørdagens løp kjørte Stenshorne i den første gruppen. Der ble han nummer to bak Kas Haverkort, og ettersom Rafael Camara som var raskest i den andre gruppen ikke var raskest totalt er det Haverkort som starter i pole position med Camara ved siden av seg på første rad. Stenshorne starter som nummer tre ved siden av Tim Tramnitz.

Lørdagens løp kjøres 15:10 norsk tid, mens søndagens løp ruller i gang 10:40. Stenshorne skal forøvrig rett videre til to nye testdager i Formel 3 på Imola mandag og tirsdag. 

Powered by Labrador CMS