Stenshorne ferdig med første testdag i Formel 3

Martinius Stenshorne har fått sitt første møte med Formel 3-tilværelsen.

Publisert

FORMEL 3: Den første av to dagers Formel 3-testing er overstått for Martinius Stenshorne og de 29 andre førerne som er på plass på den spanske Jerez-banen. I det første passet på tre timer kjøre holdt Stenshornes bestetid på 1:31.894 til 16. plass på listen, men som kjent betyr ikke nødvendigvis tidene all verden på en testdag som dette. Viktigere er det å vende seg til en ny bil, noe han fikk gode muligheter til med nest flest runder kjørt med 29 i tallet. 

I det andre passet, også det på tre timer, ble Stenshornes beste rundetid 1:32.231. Det holdt til en 11. plass på resultatlisten, og denne gangen kjørte Hokksund-gutten 30 runder. Det tar han opp på 59 runder kjørt i løpet av sin første dag i en Formel 3-bil. Alle tidene er satt med harde Pirelli-dekk, ettersom det er den eneste dekktypen førerne har tilgjengelig på denne testen. 

Stenshorne kjører for Hitech disse to dagene sammen med Luke Browning og Cian Shileds. Browning har kjørt en sesong for teamet i Formel 3, mens Shields som Stenshorne har fått sitt første møte med Formel 3-bilen i dag. Hitech ble nummer fem i årets teammesterskap, og det var forøvrig i dette teamet Dennis Hauger kjørte sin første Formel 3-sesong tilbake i 2020.

I tillegg til fredagens testing gjenstår ytterligere fire testdager i år; Barcelona 10. og 11. oktober og Imola 23. og 24. oktober. Stenshorne skal også kjøre her, men det er ikke avgjort om han skal kjøre for samme team også da. Stenshorne har også to løpshelger igjen av FRECA-sesongen. De går av stabelen på Zandvoort 13. til 15. oktober og på Hockenheim 20. til 22. oktober.

Forøvrig tester ikke Stenshornes rival i FRECA Andrea Kimi Antonelli Formel 3 denne uken, noe som gjør det mer og mer sannsynlig at Mercedes-junioren vil hoppe rett opp til Formel 2 neste sesong. 

Powered by Labrador CMS