Stenshorne er denne helgen tilbake i FRECA-bilen.
Stenshorne er denne helgen tilbake i FRECA-bilen.

FRECA, Zandvoort:

Stenshorne sikret pole - starter likevel som nummer fem

Martinius Stenshorne jakter gull i Formula Regional Europanog sikret lørdag morgen pole position, men grunnet en straff fra forrige løp starter han som nummer fem.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Stenshorne kommer rett fra fire dager med Formel 3-testing til gullkamp i Formula Regional Europa hvor han de to neste helgene skal gi alt for å ta igjen Andrea Kimi Antonellis forsprang på 43 poeng i mesterskapet. 

– Det er fortsatt ganske mange poeng å kjøre om, og selv om luka er større enn vi hadde håpet på så er det ikke umulig så vi fortsetter å pushe på og prøve å ta igjen, fortalte Stenshorne til Parc Fermé før helgens løp.

Den jobben startet på ypperlig vis med å sikre pole position i kvalifiseringen lørdag morgen. De første rundene holdt ikke til noen topplassering, men i de to siste forsøkene løste han spesielt den første sektoren på et vis konkurrentene ikke kunne måle seg med og han sikret dermed pole position. 

Dessverre for Stenshornes del drar han med seg en fire plassers gridstraff fra det siste løpet på Monza, og han starter dermed som nummer fem mens Antonelli starter som nummer tre. 

I løpet kan Stenshorne forøvrig sikre seieren i rookie-mesterskapet. Om 17-åringen fullfører løpet blant de tre beste er det ingenting de andre rookie-førerne kan gjøre for å ta han igjen. Løpet starter 15.30 norsk tid.

Powered by Labrador CMS