Steve med mulighet hos M-Sport under årets første EM-runde

Nordmannen har sikret minst ett løp, men planen er fortsatt full EM.

Publisert

Det kunngjør nordmannen tirsdag kveld. Tidligere denne måneden kunne Røkland avsløre at han fortsatt har store ambisjoner  rallysporet, til tross for at han har slitt med å få i hop et romslig nok budsjett, samtidig som han også er blitt nybakt pappa.

(Foto: MSA British Rally Championship)

Det kunngjør nordmannen tirsdag kveld. Tidligere denne måneden kunne Røkland avsløre at han fortsatt har store ambisjoner  rallysporet, til tross for at han har slitt med å få i hop et romslig nok budsjett, samtidig som han også er blitt nybakt pappa.

Men Steve gir seg ikke, og teamet han snakket om at han var i samtaler med er ingen ringere enn M-Sport. De vil teste ut sin nye, og populære Fiesta R2T under sesongåpningen på den portugisiske øygruppa Azorene 21. til  23. mars.

– Fy fasen, jeg har ikke prøvekjørt bilen enda, men jeg har prøvesittet den i forbindelse med Rally Sweden. Og den ser grom ut, altså, sier en entusiastisk Røkland til Parc Fermé.

https://parcferme.no/rally/nybakt-far-med-siktet-innstilt-pa-junior-em/

Møttes under Rally Sweden

Det var nettopp under Rally Sweden for snart to uker siden at møtet fant sted mellom Røkland og M-Sport Polens sjef Maciej Woda, som har ansvaret for R2-avdelingen til M-Sport. Den Ford-baserte rallyfabrikanten har god kjenskap til Røkland da han vant deres shootout i 2011, hvor han jobbet for M-Sport i hele 2012 - samt kjørte det britiske mesterskapet samme året.

Nå blir han også en slags fabrikkfører, selv om det er hans eget sponsorbudsjett som avgjør hvor mye han kjører. Og ilddåpen kommer altså under det spektakulære rallyløpet i Atlanterhavet.

– I utgangspunktet sa jeg at jeg ville stå over Azorene, da det er dyrere enn de andre løpene. Men de var ikke like interessert om jeg ikke skulle kjøre Azorene, da det er vanskelig å fighte om mesterskapet med kun fire løp, sier Røkland, som per i dag har budsjett til cirka tre løp.

https://parcferme.no/rally/slik-oppleves-de-nye-junior-vm-bilene/

Tidligere vært på pallen

Totalt åtte løp kjøres i EM, hvor de fire beste teller, og det er altså juniorgullet, som er for førere under 27 år i en tohjulsdreven bil, som Røkland satser mot.

Og han har en OK CV fra Azorene fra tidligere som også gjorde det mer viktig for M-Sport at han får testet ut bilen der nede før det blir tatt en videre avgjørelse.

– Jeg har jo to tredjeplasser fra Azorene fra tidligere, så må jo prøve å ta noen steg til i riktig retning. Selv om jeg per dags dato har budsjett til cirka tre løp, så håper jeg at resten kan ordne seg i løpet av sesongen, sier Røkland håpefullt.

Powered by Labrador CMS