Tänak kan være på vei bort fra Toyota - Hyundai har allerede meldt sin interesse

En god bil til tross, så skal estlenderen være lei av små tekniske problemer som frarøver ham viktige poeng.

Publisert

At Toyota-tilværelsen virkelig har skutt fart på karrieren til Ott Tänak er det liten tvil om. Selv om han rakk å vinne to løp i M-Sport, så er det ytterligere syv seire siden han signerte for Toyota før fjorårssesongen.

Ott Tänak. (Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing)

At Toyota-tilværelsen virkelig har skutt fart på karrieren til Ott Tänak er det liten tvil om. Selv om han rakk å vinne to løp i M-Sport, så er det ytterligere syv seire siden han signerte for Toyota før fjorårssesongen.

Men det er fortsatt mye stang ut for 31-åringen fra Estland. Mest aktuelt er seieren han tapte på siste etappe på Sardinia da servostyringen røyk, som først førte til en snurring før han avsluttet etappen i snegletempo. Den tekniske feilen ga seieren videre til Dani Sordo mens Andreas Mikkelsen da knep den siste pallplassen.

Skal mistrives etter tekniske problemer

Tänak har likevel kjørt meget godt i år, er den eneste som har tatt poeng i samtlige løp, og leder nå VM med fire poengs margin på Thierry Neuville. Men både kilder som Parc Fermé har vært i kontakt med og rykter fra avisen Autosports kilder samsvarer med at Tänak stadig trives mindre og mindre his Toyota i takt med avgjørende tekniske problemer - som også hadde sine bidrag til at han mistet mulighetene til å ta VM-gull i fjor.

Dette er rykter som Hyundais teamsjef Andrea Adamo også har fått med seg. Han er eller ikke snauere enn at han åpent varsler at han er åpen for forhandlinger som kan sørge for Tänaks autograf - ikke bare på veggen, men også på et verdifullt papir.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

– For øyeblikket så har jeg førere på kontrakt, noe jeg tenker er bra for dem. Det går opp og ned, men vi så på Sardinia at disse er i stand til å levere godt, ikke bare for seg selv, men også for teamet. På en annen side så kan vi ikke nekte for at Tänak er en sterk fører og han er én av de tre som kan vinne VM, sier teamsjef Andrea Adamo i et intervju med Autosport.

Dominerer statistikkene i år

Tänaks to-årskontrakt fra 2018 går ut etter denne sesongen, hvilket gjør at han per i dag står på bar bakke med tanke på neste sesong. Samtidig viser Tänak med sine seire og sin fart ellers at han er en høyst attraktivt fører.

Han har fleste seire i år, den eneste med tre seire, han har ikke et eneste brutt løp, han vinner i gjennomsnitt nesten hver tredje fartsetappe og har vunnet 45 av 143 etapper hittil i år, samtidig som han har ledet i 67 etapper, altså nesten halvparten av etappene.

Dette er statistikker som enhver teamsjef legger merke til. Også Adamo. Samtidig vet han også at disse resultatene koster, parallelt med at man også må ha en konkurransedyktig nok bil.

Andrea Adamo, teamsjef i Hyundai. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Hadde jeg hatt nok penger, så ville jeg ansatt alle toppførerne i VM. Jeg får betalt for å vinne VM, og ikke for å gjøre jobben til promotørene. For å få noen som Tänak, så må du ha en del penger, og jeg vet ikke om jeg har de pengene, sier teamsjefen.

Powered by Labrador CMS